Obavijesti

Sport

Komentari 3

Osvajači Kupa počeli pripreme: Za Europu će trebati pojačanja!

Osvajači Kupa počeli pripreme: Za Europu će trebati pojačanja!
6

Već u 3. pretkolu nas vjerojatno očekuju klubovi koji su protiv nas favoriti, a do plasmana u skupine još treba proći play-off... Dakle, za Europu treba pojačanja, kaže kapetan Gorgon

VIDEO

Drugi klub u Hrvatskoj, osvajači Kupa 2019. počeli su s pripremama. Na riječkih sparnih 30 stupnjeva šefu Igoru Bišćanu na prvu su se prozivku javila 23-ojica igrača.

Pokretanje videa...

Bišćan 01:13

Opravdano su odsutni Sluga, Lončar i Velkovski koji su imali ljetne reprezentativne obveze i Murić kojeg tek čeka Euro sa Gračanovim U-21 Vatrenima. Zbog ozljeda početak priprema propuštaju ili za početak smanjenim intenzitetom rade Puljić (trbušni zid), Escoval (slijepo crijevo) i mladi Braut (peta).

Prvoj su momčadi priključeni Tomislav Turčin (22) te Noel Bilić (16) i Daniel Štefulj (21) sa posudbe iz slovenskog Krškog. Bilić i Štefulj su ljevaci, dakle igrači za pozicije koje je i Bišćan označio deficitarnima (lijevi obrambeni bočni u 4-1-4-1 ili lijevi vezni u 3-4-2-1 sustavu).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jaki smo, ali...

- Bilo bi sjajno da svi ostanemo na okupu, ali i kada bi tako bilo mislim da nam trebaju neka pojačanja za Europu - govori kapetan Alexander Gorgon koji je nedavno potpisao novi četverogodišnji ugovor s Rijekom.

- Mi sa Europskom ligom startamo 8. kolovoza, u trećem pretkolu i već tada nas vjerojatno očekuju klubovi koji su protiv nas favoriti, a do plasmana u skupine još treba proći play-off... Jaka smo, dobra momčad, ali za veliki europski rezultat treba još više - misli Gorgon.

Rijeka: Pripreme nogometaša HNK Rijeka za novu sezonu

Bijeli će trenirati na svojoj Rujevici, odigrati dvije pripremne utakmice (22. i 29. lipnja sa slovenskim momčadima Bravo i Celje) pa 2. srpnja kreću na Kranjsku Goru gdje ih čekaju još dvije provjere: 5. srpnja sa Sočijem (2x70 minuta) te 9. srnja vjerojatno s Hapoelom.

Nakon deset dana u Sloveniji po povratku će se ići direktno za Zagreb gdje Rijeka i Dinamo 13. srpnja igraju Superkup kao uvod u novu sezonu. Ždrijeb za treće pretkolo EL na rasporedu je 22. srpnja, a Rijekini zasad poznati mogući suparnici su Glasgow Rangers, Trabzonspor, Austria, Vitoria Guimaraes...

Čolak ostaje u Rijeci!

- Kako čujem dogovor o Čolakovom ostanku je takorekuć postignut (700.000 € odštete Hoffenheimu, nap.a.), ostali su još samo neki detalji, a dovođenja novih igrala će kao uvijek ovisiti o tome hoće li se u ovom prijelaznom roku nekoga prodati. Ja bih volio dobiti opciju više na lijevom boku. Zato smo i priključili Štefulja i Bilića o kojem sam čuo puno toga dobroga tj. da je najbolji igrač svog godišta na poziciji lijevog bočnog - rekao je trener Igor Bišćan ponovivši, sada već klasične riječke ambicije za slijedeću sezonu:

- U HNL-u osigurati europsku poziciju sa što višim plasmanom, a u Kupu i Europi otići što se dalje može. Sada me po drugi put čekaju europske utakmice kao trenera. Sa Olimpijom sam dvaput izgubio od Finaca, sa Rijekom idem po pobjede - rekao je Bišćan koji je prvi trening na pomoćnom terenu Rujevice odradio sa 23-ojicom igrača:

Počeli pripreme: Acosty, Bilić, Bušnja, Capan, Čolak, Gorgon, Halilović, Kvržić, Lepinjica, Mamić, Nwolokor, Pandur, Pavelic, Pavičić, Prskalo, Punčec, Raspopović, H.Smolčić, Štefulj, Tomečak, Turčin, Vuk i Župarić.
Nedostaju:Murić (U-21 Euro), Sluga, Lončar, Velkovski (tjedan dana odmora više zbog ljetnih reprezentativnih obveza), Puljić, Escoval, Braut (ozlijeđeni)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu