Obavijesti

Sport

Komentari 18

Otac: Karlo je i dalje u komi, prvi je cilj samo da ostane živ

Otac: Karlo je i dalje u komi, prvi je cilj samo da ostane živ
1

Mladić koji je sjeo za upravljač BMW-a bez ispita nije bio pod utjecajem alkohola, ali je zbog izazivanja teške nesreće uhićen te je policija provela kriminalističko istraživanje. Pušten je i protiv njega ide kaznena prijava

VIDEO

Stanje se nije u bitnome promijenilo. Karlo je i dalje u induciranoj komi od jučer nakon operativnog zahvata i nadamo se da će uz Božju pomoć preživjeti, jer je to prvi cilj, kako su kazali i sami liječnici kad je dovezen u Traumatološku kliniku u Draškovićevoj. Dodatne nade nam daje i činjenica da su ga operirali najbolji liječnici u Klinici, koja je među vodećima u Europi za takve slučajeve - kratko nam je jutros kazao Davor Sokač, otac 18-godišnjeg Karla.

Pokretanje videa...

00:59

Karlo Sokač stradao je u prometnoj nesreći u Križevcima, deset minuta prije ponoći na staru godinu. Naime, nesretni golman seniorske momčadi trećeligaša NK Radnika je bio putnik u BMW-u, kojim je upravljao 19-godišnji mladić, a kao suvozač se nalazio isto tako 19-godišnjak.

Vozač je zbog brzine u desnom zavoju izgubio kontrolu nad automobilom, koji je vozio bez položenog vozačkog ispita. Nakon toga automobil je sletio u lijevi putni jarak i desnom bočnom stranom udari u betonski stup.

Strava u Križevcima: Bivšem golmanu Dinama oduzete noge
Strava u Križevcima: Bivšem golmanu Dinama oduzete noge

Nesretni Karlo je teško ozlijeđen, a godinu dana stariji suvozač, koji se također nalazio na desnoj strani, zadobio je lakše ozljede. Vozač je prošao neozlijeđen. Nakon nesreće Kalo je kolima Hitne prevezen u koprivničku Opću bolnicu, da bi odmah nakon ukazane pomoći bio prebačen u zagrebačku Kliniku za traumatologiju, gdje je i operiran.

Mladić koji je sjeo za upravljač BMW-a bez ispita nije bio pod utjecajem alkohola, ali je zbog izazivanja teške nesreće uhićen te je policija provela kriminalističko istraživanje.

- Vozač je pušten i protiv njega ide kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovar redovnim putem - kazala nam je glasnogovornica PU koprivničko križevačke, Dijana Žagar.

Vijest o stradavanju izuzetno nadarenog vratara seniorskog sastava u trenu se proširila se Križevcima. Gotovo da nema sportskog zaljubljenika, ali i onih koji nisu toliko upućeni poput Steve Brujića, trenera vratara, koji ne strepi za život mladića.

- Karla sam počeo trenirati s nepunih osam godina i pokazao je izuzetnu nadarenost i što je posebice važno za vratara veliku hrabrost - kazao nam je Brujić.

Otac mladog golmana: Karlo je teško, sve je u Božjim rukama
Otac mladog golmana: Karlo je teško, sve je u Božjim rukama

Karlo je i stasom, a ne samo nadarenošću, davao nadu da bi u dogledno vrijeme mogao postati vratar prvoligaškog kalibra. Uostalom i činjenica da je igrač NK Dinama, koji je na posudbi u Križevcima, dovoljno govori o kakvom se mladiću radi.

Nažalost u ovom trenutku pred Karlom je možda i nateži izazov kako ostati živ. Naime, njemu su stradala četiri kralješka, tako da u trenutku dolaska u Draškovićevu nije mogao micati ruke i noge.

Karlo je dao prijatelju da vozi. Završili su u jarku pa u stupu...
Karlo je dao prijatelju da vozi. Završili su u jarku pa u stupu...

No, svi koji poznaju hrabrog mladića vjeruju da će se on ne samo „izvući“ već da će i iz ove „tekme“ izaći kao pobjednik i vratiti se tamo gdje se najbolje osjećao. Između nogometnih vratnica na travnatom terenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja