Obavijesti

Sport

Komentari 24

Otišao miljenik publike: Massa se oprostio od svojih navijača

Otišao miljenik publike: Massa se oprostio od svojih navijača
1

Sa suzama u očima i ogrnut brazilskom zastavom krenuo je prema pit laneu. Tamo su ga dočekali više-manje svi mehaničari svih momčadi, a posebno emotivno je bilo kada se pozdravljao s mehaničarima iz Ferrarija

VIDEO

Veliki brazilski vozač Formule 1 Felipe Massa (35) danas je odvozio svoju zadnju utrku na stazi Interlagos u Sao Paolu. Massa nije završio onako kako je htio, u 48. krugu se slupao na ciljnoj ravnini što ga je ostavilo bez prilike da se pred svojom publikom oprosti kao što to i doliči vozaču njegova kalibra.

No i bez završetka utrke, Massa se pozdravio sa svima. Izašao je iz slupanog bolida i počeo mahati navijačima na tribini ispred njega da bi sa suzama u očima i ogrnut brazilskom zastavom krenuo prema pit laneu. Tamo su ga dočekali više-manje svi mehaničari svih momčadi, a posebno emotivno je bilo kada se pozdravljao s mehaničarima iz Ferrarija, momčadi u kojoj je proveo najveći dio karijere.

Formula One - F1 - Brazilian Grand Prix

Zatim su ispred garaža izašli njegova žena i dijete, a emotivnu scenu prenijele su televizije. Utrka je pala u drugi plan, Massa je proživljavao vrlo emotivne trenutke.

Prvu utrku odvozio je 2002. godine u Australiji u bolidu Saubera, a suvozač mu je bio Nick Heidfeld. Odmah je pokazao da je vrlo kompetitivan i sjajan vozač, a prvu sezonu završio je s pet bodova i petim mjestom na VN Španjolske kao najboljim rezultatom. U Sauberu je bio do 2005. godine, a godinu nakon prešao je u Ferrari gdje ga je dočekao Michael Schumacher.

Najbolju sezonu u Ferrariju imao je 2008. godine kada mu je zamalo promakao naslov i kada je u zadnjem zavoju zadnje utrke sezone na Interlagosu izgubio naslov od Lewisa Hamiltona. Hamilton je tada osvojio svoj prvi naslov prvaka.

2009. godine doživio je tešku nesreću kada ga je na VN Mađarske opruga s bolida Rubensa Barrichella pogodila u glavu. Uspio se oporaviti, a morao je proći niz testova prije nego je ponovo sjeo u bolid. Dobio je i metalnu pločicu u glavi, bez koje se ne bi više mogao utrkivati.

2014. godine potpisao je za Williams u kojem je proveo iduće dvije sezone. Utrka u Abu Dhabiju za dva tjedna bit će mu posljednja u Formuli 1.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi