Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Otkrit ću tajna sr*nja o UFC-u ako se Dana White ne ispriča'

'Otkrit ću tajna sr*nja o UFC-u ako se Dana White ne ispriča'
1

Izašao sam iz liječničke ordinacije baš prije par sekundi. U ruci su mi nalazi. Tako da zahtijevam javnu ispriku. Ako ćeš me javno pljuvati Dana White, onda ćeš se i javno ispričati, rekao je Tyron Woodley

VIDEO

Rat između prvaka velter kategorije Tyrona Woodleyja i prvog čovjeka UFC-a Dane Whitea ne prestaje. Iako je u velikom stilu završio Robbieja Lawlera i uzeo titulu prvaka kategorije do 77 kilograma, Woodley je nakon toga bio poprilično - dosadan.

Amerikanac ima iznimnu moć nokauta u rukama, vjerojatno je najeksplozivniji i najbrži borac u diviziji, a opet se bori proračunato i taktizira. Pomnijim pratiteljima MMA-a to je sasvim razumljivo. Netko tko je došao do vrha tamo planira i ostati. Woodley je borac koji je spreman i na 10 rundi ako je to potrebno stoga nema niti jedan razlog za srljanje i eventualan poraz nokautom ili polugom.

No, Dana White se s time ne slaže i javno ga kritizira evo već treću obranu naslova zaredom.

Ništa drugačije nije bilo niti ove subote kada je 'The Chosen One' branio pojas protiv jednog od najboljih grapplera u UFC-u. Demian Maia nije mogao puno, a Woodley je odradio borbu onoliko koliko mu je potrebno za novu obranu naslova. Kasnije je otkrio nepoznate detalje tijeka borbe.

- Već u prvoj rundi sam potrgao rame i od tada više nisam mogao bacati snažne udarce. Za sve koji ne znaju što je potrgana tetiva ramena neka odu na Google ili Wikipediju i saznaju. Ja sam ostao miran, slijedio sam upute i taktiku, ostao sam fokusiran i doveo meč do kraja. Morao sam smanjiti broj udaraca, nisam mogao bacati ‘swingove’ i aperkate, sve što je donosilo bol u ramenu. Tako da sam morao bacati samo direkte - rekao je Woodley pa nastavio:

- Tako da… Oprostite unaprijed. Ljutit sam jer sam imao jednu operaciju ranije. I nije zabavna, ne radi se o nečemu od čega se brzo oporavite. Probat ću dobiti i drugo mišljenje liječnika.

Woodley je prilikom razgovora za The MMA Hour taman odlazio od liječnika.

- Ove sekunde sam u Uberu i izašao sam iz liječničke ordinacije, baš prije par sekundi. U ruci su mi nalazi. Tako da zahtijevam javnu ispriku. Ako ćeš me javno pljuvati Dana White, onda ćeš se i javno ispričati - Woodley je bio jasan pa nastavio:

- Za ovaj sport činim samo dobro. Bio sam uzor čitavoj organizaciji. Kada se borim, borim se svim srcem. Tjedan dana prije meča sam radio za FOX televiziju. Uvijek sam odradio sve obaveze prema organizaciji. Tome je došao kraj. Iza riječi posao stoji riječ muškarac. Moraš biti muškarac, duguješ mi javnu ispriku. Ako to ne dobijem, počet ću u javnost puštati sranja koja ljudi ne žele da su vani. Ne šalim se.

Dana ga iznevjerio

Predsjednik UFC-a obećao je pobjedniku Woodley vs. Maia borbu s najvećim velterašem ikada, povratnikom u UFC Georgesom St. Pierreom. No, nakon još jedne 'dosadne' borbe Tyrona Woodleyja, White je St. Pierrea 'proslijedio' prvaku srednje kategorije Michaelu Bispingu.

Opće je poznato da Danine riječi ne drže vodu i da mijenja mišljenje kako vjetar puše, ali moramo napraviti malu digresiju. St. Pierre je najveći velteraš ikada i tu nema pogovora. Ono što je on postigao neki borci ne bi za pet života. Njegova dominacija i popularnost u 'prime timeu' osigurali su mu status superzvijezde, ali, istini za volju, Kanađanin nije pretjerano atraktivan borac.

'Rush' je većinu pobjeda ostvario sudačkom odlukom, a tu se misli na period kada je postao prvak. Posljednju 'pravu' borbu odradio je u uzvratu protiv svojeg najvećeg rivala Matta Hughesa kada ga je brutalno isprebijao u 'ground and poundu'. Od tada je sve taktizirao i borio se isto kao i Woodley.

Kada se to uzme u obzir, posve je jasno zašto Dana White ne želi budućeg 'Hall of Famera' gurnuti u borbu s Woodleyjem. Okršaj bi prodao masu PPV-eva, ali Woodley vs. St. Pierre potencijalno je najdosadniji meč u povijesti promocije. Tko želi gledati kako se dva velikana UFC-a drže na distanci 25 minuta?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani