Obavijesti

Sport

Komentari 6

Otkriveno: Mourinho puše za vrat Solariju, ali i - Kovaču?!

Otkriveno: Mourinho puše za vrat Solariju, ali i - Kovaču?!

Frustriralo ga je što nije dobio igrače koje je želio, smatrao je da nema momčad za trofeje, izgubio je podršku svlačionice do granice nepodnošljivosti, nije imao vođu..., priča Joseov biograf

VIDEO

Ma ni sam Mourinho ne zna što je pošlo po zlu u Manchester Unitedu! - tvrdi u intervjuu za Goal i Spox Mourinhov biograf Manuel Pereira.

Mourinho je smijenjen u Manchesteru prije mjesec dana, nakon loših rezultata i još gorih igara, a njegov nasljednik Ole Gunnar Solskjaer odmah je postao najuspješniji Unitedov trener svih vremena sa šest pobjeda u prvih šest utakmica.

- Bilo je teškoća između njega i uprave od početka: želio je igrače koje nije dobio i to ga je frustriralo jer mislio je da nema momčad koja se može boriti za sve trofeje. Na početku se slagao s igračima, što se vidjelo uspjehom u Europskoj ligi. No, do početka ove sezone izgubio je podršku svlačionice, do granice nepodnošljivosti - otkrio je Pereira.

Champions League - Group Stage - Group H - Manchester United v BSC Young Boys

I nije mu to prvi put, i u Realu i Chelseaju 'pukao' je s važnim igračima.

- Točno, priča se ponavlja. Mourinho je trener za kraće staze, nikad nije bio u klubu dulje od dvije-tri godine, uvijek krene s nekim uspjehom i uvijek ubrzo ode jer kemija u momčadi nije dobra. To je jednostavno Mourinho. Vrlo ambiciozan i zahtjevan trener, ali za neke igrače nakon nekog vremena previše zahtjevan. To sam, zapravo, i predvidio da će se dogoditi u Manchesteru. Zašto? Jer je otišao njegov pomoćnik Rui Faria, desna ruka, čovjek koji ga shvaća bolje od ostalih.

Klub mora isplatiti 25 milijuna eura otpremninu.

- To je i dalje jeftinije nego zamijeniti cijelu momčad. Odgovorni više nisu imali izbora, pritisak je bio prevelik, klub poput Uniteda ne može se zadovoljiti šestim ili sedmim mjestom, čak i ako su Liverpool ili City jači. Uostalom, ima momčad za Ligu prvaka, bez obzira što nije dobio sve igrače koje je htio, svejedno je uložen velik novac u momčad.

Pereira poznaje Josea, kao i njegove najbliže, pa zna kako mu je sjeo ovaj otkaz.

- To mu je jedno od najgorih trenerskih iskustava, bio je čak i šokiran svime što se događalo zadnjih mjeseci.

A u javnim istupima djeluje tako samouvjeren i arogantan...

- To je njegova strategija i dio imidža. Da se ponaša drugačije, bio bi samo jedan od trenera, a ne 'The Special One'. Ali to ne znači da ne propitkuje svoje postupke i odluke i da ne prima savjete. Tek mu je 55 godina, može se mijenjati, nadograđivati, ali u javnosti će zadržati poznati imidž.

Je li istina da je špijunirao igrače?

- Ne ulazi u privatnost igrača, ali kad je riječ o nogometu, voli imati potpunu kontrolu. Čim igrač ne daje maksimum na treningu i utakmici, on posumnja u nešto. Ne voli da se glupiraju okolo nego želi da su fokusirani na nogomet jer za to su plaćeni.

I zato nije uspio uspostaviti odnos s Paulom Pogbom...

Champions League - Group Stage - Group H - Juventus v Manchester United

- Vjerojatno. Mou nema problema s pokazivanjem na društvenim mrežama ako igrač daje 100 posto, ali ako ne daje... Većina igrača u top klubovima pazi na prehranu, da ne piju i ne izlaze tijekom sezone, no primjer Ousmanea Dembelea pokazuje da nisu svi takvi. Nekad je Real, primjerice, u ponoć slao čovjeka u kontrolu igrača, danas se to ne radi. Danas je važnije imati vođu u svlačionici, kao trenera u momčadi. Mou je to imao u Realu s Xabijem Alonsom, u Chelseaju s Frankom Lampardom ili Interu s Javierom Zanettijem. U Manchesteru to nije imao. Teško je voditi grupu od 25 ljudi, pogotovo ako ste zahtjevan kao Mourinho. U Manchesteru više nema takvog vođe kao što su bili Paul Scholes, Ryan Giggs ili Rio Ferdinand. Da je imao jednog takvog vođu, Mourinhu bi bilo lakše.

Mourinha želi Benfica, ali neće uzimati novi posao do ljeta.

- Sigurno će ostati u vrhu. Još je mlad, a radio je samo u Portugalu, Engleskoj, Italiji i Španjolskoj. Nedostaje mu, recimo, Bundesliga. Da ga Karl-Heinz Rummenigge sutra nazove i ponudi mu Bayern, Mourinho bi sigurno pristao. I PSG bi mu bio slatka zadaća.

Dakle, i pozicija Nike Kovača mu je privlačna...

- A ako ne pronađe takav klub na ljeto, pretpostavljam da će uzeti portugalsku reprezentaciju. To je manji stres i dopušta veće posvećivanje privatnom životu, koji je dosta patio dok je radio u Manchesteru. Nije imao dom, živio je u hotelu ili letio u London k obitelji... No, štošta se može dogoditi na ljeto, pogotovo u Realu... Nema sumnje da dok god je Florentino Perez predsjednik, to je opcija. Perez ga jako voli i cijeni i nikad ga ne bi pustio 2013. da Jose nije inzistirao na odlasku. Santiago Solari sigurno osjeća da mu Mou puše za vratom...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu