Obavijesti

Sport

Komentari 61

Dinamov otpadak je u momčadi sezone, a evo tko su najlošiji...

Dinamov otpadak je u momčadi sezone, a evo tko su najlošiji...
2

HNL-u je stigao kraj, a mi smo tim povodom izabrali najbolju i najlošiju postavu završene sezone. Najveće iznenađenje u najboljoj postavi je Jan Lecjaks, a najlošiju momčad predvodi Kelava koji se naprimao golova

VIDEO

U nedjelju je završila još jedna sezona 1. HNL. Reklo bi se, ništa novo. Dinamo je osvojio naslov prvaka, drugi uzastopni, a Rijeka je iznenadila i osvojila Kup. 

Često se podcjenjuje snaga domaćeg prvenstva, iako je praktički cijela hrvatska reprezentacija koja je uzela srebro u Rusiji satkana od igrača koji su prošli HNL u nekom trenutku svoje karijere. Izuzetak je tek Ivan Rakitić.

I ova sezona ponudila je neka zanimljiva imena, ali i ona manje zanimljiva pa smo tom prilikom odlučili složiti najbolju i najlošiju momčad HNL-a ove sezone.

Najbolja momčad

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dominik Livaković (24) - Zadranin je potpuno sazrio, a tek ulazi u najbolje golmanske godine. Ove sezone odigrao je 21 utakmicu u HNL-u, primio je samo 10 golova, a 12 puta sačuvao je mrežu netaknutom. Nenad Bjelica u prvenstvu ga je rotirao s Danijelom Zagorcem, dok je u Europi bio neprikosnoven. Bit će vruća roba na ljetnom mercatu. Istaknuo se Livaković pored sjajnih golmana iz HNL-a poput Sluge, Malenice, Posavca, Kahline, Filipovića... Toliko istaknuo da pretendira na reprezentativnu 'jedinicu' jer Lovre Kalinić nije u najboljoj formi.

Zagreb: U posljednjem kolu HT Prve lige sastali se Dinamo i Hajduk

Zoran Kvržić (30) - Oduševio je ove sezone i ponio laskavu titulu najboljeg asistenta lige. U 29 odigranih utakmica zabio je dva gola i još 11 ih namjestio. Nisu u Rijeci znali što bi s njim, slali su ga na posudbe u Speziju i Sheriff, a ove je sezone silom prilika završio na poziciji desnog beka i naprosto je briljirao. Prava je šteta što cijelu karijeru nije igra na toj poziciji... Gol Dinamu u finalu Kupa za 3-1 samo je šlag na kraju.

Igor Kralj/PIXSELL

Mile Škorić (27) - Kapetan Osijeka pravi je beton. Snašao se dobro u sistemu s dva, ali i s tri stopera. Guti, Lončar, Šutalo, ma njemu je svejedno. On svoj posao odrađuje besprijekorno. Odigrao je 34 ligaške utakmice, a zabio je tri gola. Skauti Bešiktaša podcrtali su njegovo ime i nije isključeno da zaigra u Turskoj od ljeta. Zlatko Dalić pozvao ga je u reprezentaciju za utakmice s Walesom i Tunisom.

NK Osijek - FK Austria Wien

Dario Župarić (27) - Prošle godine propao mu je transfer u Anderlecht, ali nije očajavao. Nešto je u karijeri i zaradio igrajući za Pescaru, strpljivo je gradio svoju priču u Rijeci, a sada je zanimljiv brojnim europskim klubovima. Za Rijeku je ove sezone odigrao 30 utakmica, zabio je jedan gol. Na ruku mu nije išlo što tijekom cijele sezone nije imao stalnog partnera u obrani. Često su ozlijeđeni bili Escoval, Punčec i Velkovski.

NK Osijek - NK Rijeka

Jan Lecjaks (28) - Suludo je ovo bilo očekivati, pogotovo nakon što je Čeh odigrao kriminalno lošu utakmicu u prvom kolu protiv Rudeša. Odmah ga je Dinamo poslao na posudbu u Lokomotivu, a Lecjaks se tamo sjajno snašao. Igrao je na poziciji lijevog bočnog igrača, orijentiran prema naprijed, a zabio je dva gola i dodao sedam asistencija u 30 nastupa. Cilj mu je povratak u Dinamo ili transfer u inozemstvo. Nakon ovakve sezone to će biti kudikamo lakše.

Ivan Šunjić (22) - Sezonu je počeo u drugom planu, ali izborio se za minutažu pored Arijana Ademija i ostalih Dinamovih veznjaka. Sjajan u oduzimanju lopte, dobar u distribuciji i dominantan u duelu. Odigrao je 24 ligaške utakmice. Dinamo ga je vezao ugovorom do 2024., a Šunjiću se nigdje ne žuri. Ljetos je odbio Club Brugge i otišao u Dinamo te - pogodio.

Zagreb: Dinamo i Osijek sastali se u polufinalu hrvatskog nogometnog kupa

Mijo Caktaš (27) - U napetoj završnici osvojio je naslov najboljeg strijelca 1. HNL i tako naslijedio Mađara Marka Futacsa koji je bio zadnji Hajdukov najbolji strijelac HNL-a. Gotovo cijelu sezonu bio je pod paljbom navijača zbog svog visokog ugovora, pogotovo kada su rezultati bili lošiji. Ipak, izdigao se iznad problema, u 28 utakmica zabio je 19 golova, a ostvario je i sedam asistencija. Sve to bilo je dovoljno Zlatku Daliću da ga pozove za okršaje s Tunisom i Walesom.

Zagreb: U posljednjem kolu HT Prve lige sastali se Dinamo i Hajduk

Jairo (27) - Stigao je iz PAOK-a s čistim papirima i nitko nije znao što očekivati od njega. U Slovačkoj je naznačio svoj golgeterski potencijal, a u Hajduk je stigao kao krilni napadač. Imao je na početku i viška kilograma, nije prošao pripreme, ali se brzo doveo u red i u 35 utakmica ove sezone zabio je 13 golova i osam puta asistirao. Često je igrao i kao istureni napadač u nedostatku pravih rješenja na toj poziciji, a služio je kao mantinela za Caktaša koji je ulazio iz drugog plana. Za razliku od Jamesa, Thiaguinha, Paraibe i sličnih, ovaj Brazilac bio je pun pogodak za Hajduk.

Split: Hajduk i Lokomotiva u 20. kolu HT Prve lige

Dani Olmo (20) - Iluzorno je očekivati da ćemo ga i iduće sezone gledati u hrvatskom nogometu. Dinamov dragulj u HNL-u je ove sezone odigrao 25 utakmica, zabio je osam golova i tri namjestio. U redu za njegove usluge stoje najveći europski klubovi, a očekuje se da će njegov transfer nadmašiti onaj Marka Pjace u Juventus za 23 milijuna eura.

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu HR Prve lige

Jakov Puljić (25) - Proigrao je ove sezone i bivši napadač Intera. Puljić je ove sezone bio jedan od najkorisnijih igrača lige. U 29 utakmica ove sezone zabio je 17 golova i dodao je 10 asistencija. Zanimljivo, u Rijeci često nije bio prvi napadač, Bišćan je prednost znao dati Antoniju Mirku Čolaku. Ima sjajan slobodnjak, ali nedostaje mu duel-igra za inozemni iskorak. 

Mirko Marić (24) - I iza njega je briljantna sezona. U 36 utakmica zabio je 18 golova i još osam ih namjestio. Ni Zekić, a ni Skender nisu mogli zamisliti momčad bez njega iako je imao jaku konkurenciju u Ejupiju, Hentyju i Špoljariću. Ima sjajan osjećaj za prostor, voli se izvlačiti na stranu i kombinirati sa suigračima. Navodno su za njega zainteresirani Glashow Rangers i Fenerbahče, između ostalih.

NK Osijek - HNK Cibalia

Najbolja momčad (4-2-3-1): Livaković - Kvržić, Škorić, Župarić, Lecjaks - Šunjić, Caktaš - Jairo, Olmo, Puljić - Marić

Najlošija momčad

Ivan Kelava (31) - U Interu je pokušao spasiti posrnulu karijeru. U 'diva iz predgrađa' stigao je s pedigreom bivšeg golmana Dinama s iskustvom igranja u Ligi prvaka, a branio je i za Granadu te Udinese. U 14 utakmica primio je čak 41 gol, samo dvaput je mrežu očuvao netaknutom. Veći dio sezone proveo je kao rezerva Mladenu Matkoviću, iako je doveden da bude prvi golman kluba.

Zagreb: Zagrijavanje igrača uoči utakmice NK Inter Zaprešić i NK Rudeš

Sadegh Moharrami (23) - Branko Ivanković najavio ga je kao igrača koji će za 10 milijuna eura otići iz Dinama. Desni bek nije se prilagodio taktičkim zahtjevima europskog nogometa. Djeluje previše zaigrano i ove je sezone imao niz pogrešaka. Nije bio ozbiljna konkurencija Petru Stojanoviću. U 19 nastupa samo je jednom asistirao za gol.

Belek: Prijateljska utakmica između GNK Dinamo i CSMS Politehnica IASI

Godfrey Oboabona (28) - Šokirala je Gorica domaću nogometnu javnost njegovim dovođenjem. Ipak se radi o igraču koji je skupio 44 nastupa za Nigeriju, navodno je svojevremeno bio i želja Arsena Wengera u Arsenalu, ali u Gorici je odigrao tek 14 utakmica. Nije mogao do minuta pored Jovičića, čak ni pored iskusnog Čagalja koji je u poodmaklim nogometnim godinama.

Borja Lopez (25) - Slavio je Hajduk prije dvije godine kada ga je uzeo iz Barcelone B, ali Lopez ove sezone igra ispod svake razine. Odigrao je 23 utakmice, uz sastava su ga istisnuli Ismajli i Svatok i rastanak sa Splićanima je izvjestan ovo ljeto. Sport, slab u skoku, nema kvalitetu za ambicije Hajduka.

Andre Fomitschow (28) - Njegovi pokušaju ubačaja protiv Dinama izgledali su tragikomično. Nijemac zadnjim danom lipnja ove godine prestaje biti članom Hajduka zbog isteka ugovora. Njegovo mjesto preuzeo je sjajni Domagoj Bradarić, a on je u 16 nastupa ostao bez konkretnijeg učinka.

Frano Mlinar (27) - Stigao je u Lokomotivu nakon epizoda u Mađarskoj i Švicarskoj. Puno se na Kajzerici očekivalo od bivšeg igrača Udinesea, ali on je odigrao tek 12 utakmica, bez konkretnijeg učinka. Skupio je tek tri žuta i jedan crveni karton.

Dmitro Lopa (30) - Ukrajincu ne ide već dvije sezone. Nikako se ne uspijeva trgnuti iz letargije u koju je zapao. Odigrao je tek 15 nastupa ove sezone, a zabio je samo jedan gol te za jedan asistirao. 

Jan Doležal (26) - Razočarao je i ovaj univerzalac. Nekoć napadač, danas više bočni igrač, utopio se u sivilo Slaven Belupa ove sezone. U 17 ligaških susreta nije ni zabio ni asistirao. 

Split: HNK Hajduk i NK Slaven Belupo u 33. kolu Prve HNL

Antonini Čulina (27) - Stigao je iz Cracovije, a u Interu su od njega puno očekivali. Bivši talent Spezije ostao je bez gola i asistencije u 12 utakmica. Samir Toplak ustvrdio je da je Čulina najbolji igrač na treningu, ali nikako da to pretoči u utakmice.

Gabrijel Boban (29) - Puno su Osječani očekivali od ovog robusnog napadača, ali on je u 25 utakmica zabio samo tri gola i jednom asistirao. Sredinom lipnja istječe mu ugovor, ali teško da će u Osijeku ostati nakon ovakve sezone.

AUT, UEFA EL, FK Austria Wien vs NK Osijek

Mirko Ivanovski (29) - U Hajduku je trebao preuzeti mjesto prvog napadača, ali potpuno je podbacio. U 20 utakmica zabio je samo pet golova i tri puta asistirao, ali premalo je to za igrača koji je trebao jamčiti golove kao na traci. Hajduk mu vjerojatno neće produžiti ugovor pa već sada može krenuti u potragu za novim klubom.

Najlošija momčad (4-2-3-1): Kelava - Moharrami, Oboabona, Lopez, Fomitschow - Mlinar, Lopa - Doležal, Čulina, Boban - Ivanovski

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...