Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otpliće se klupko: Kolašinac i Özil u središtu rata dviju bandi

None Foto: Matthew Childs/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 3

Prema izjavama kriminalističkog stručnjaka iz Londona, Kolašinac i Özil na udaru su rata koji vode dvije londonske bande - jedna iz jugoistočne Europe, a druga iz Turske. Oni su njihov "teritorij"...

Iako je u napadu na Seada Kolašinca i Mesuta Özila, bosanskohercegovački nogometaš hrabrim postupkom spasio i suigrača i sebe, čini se da napadače nije u potpunosti otjerao. 

Naime, britanski mediji tvrde da je problem veći od onoga na što se sumnjalo - obične krađe. Smatraju da je ulična banda uzela na zub Kolašinca i Özila oko čijih se kuća u posljednje vrijeme mogu vidjeti i psi-čuvari, a cijeli slučaj pokušava rasvijetliti i londonska policija.

Europa League Final - Arsenal Training | Autor: MAXIM SHEMETOV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Wensley Clarkson poznat je kao stručnjak za kriminalistiku, a pojasnio je način na koji su Kolašinac i Özil povezani s bandama.

 

- Kolašinac i Özil su se ni krivi ni dužni našli između dvije bande u njihovom ratu. Jedna od tih bandi je starog kova, turska, koja sjeverom Londona 'hara' već dugi niz godina, dok drugu čine istočnoeuropski mafijaši koji su tu deset godina. Dakle, oni su se našli u jednoj vrsti rata za teritorij oko kojega se bore dvije bande, odnosno, oni su taj "teritorij" - priča Clarkson, pa dodaje:

- Ovo je klasičan primjer onoga što se događa diljem Britanije u zadnjih deset godina. Jedina je razlika što su nove bande puno brutalnije, nije ih briga za kolateralnu štetu, a upravo su nogometaši na neki način to - zaključio je.

Dvojica članova turske bande su već uhvaćena. Radi se o Ferhatu Ercanu (27) i Salamanu Ekinciju (27) koji bi se trebali pojaviti na sudu već 6. rujna.

Europa League Final - Arsenal Training CJELODNEVNA ZAŠTITA Ovo postaje jako ozbiljno: Özila i Kolašinca čuvaju i psi-čuvari UNAJMILI OSIGURANJE Puno je gore od pljačke: Özil i Kolašinac su se zamjerili bandi
Komentari (8)
  • Nakon citanja mi i dalje nije jasno zasto su oni u sred svega toga

    16. 8. 2019,   20:03
  • Bože baci ciglu i budi precizan

    16. 8. 2019,   20:07
  • Sta sad to znaci, da je ozil u turskoj a kolasinac u bandi s jugoistoka europe? To se zakljucuje iz ovog clanka...

    16. 8. 2019,   22:38