Obavijesti

Sport

Komentari 35

Otto Barić jedini ima recept: Znam kako se ruši Fatih Terim

Bojim se terorizma. Ali zato se ne bojim Fatiha Terima i njegove Turske. Ne treba se bojati ni hrvatska reprezentacija. Pobijedit ćemo, uvjeren je bivši hrvatski izbornik Otto Barić

VIDEO

Ako postoji Hrvat od kojeg drhti Fatih Terim, onda je to Otto Barić. U sezoni 1997/98. aktualni turski izbornik, čovjek kojeg u Turskoj zovu Imperator, triput je igrao protiv Otta Barića i niti jednom nije pobijedio našeg bivšeg izbornika.

- Ja sam bio trener Fenerbahčea, a on velikog rivala Galatasaraya. Pobijedio sam ga dvaput, a jedanput je bilo neriješeno - počeo je Otto Barić.

Galatasaray je te godine imao megamomčad sa zvijezdama poput Hakana Süküra, Gheorgea Hagija, Gheorgea Popescua, Hakana Unsala. Jedine Barićeve zvijezde bili su Jay Jay Okocha i Elvir Bolić.

- Pobijedio sam ga u pripremnom susretu, a potom i u prvenstvu 3-1. I dobro sam ga upoznao u tim okršajima - kaže Herr Otto i nastavlja:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Fatih Terim je pravi fanatik, borac... Ima željeznu ruku i tom rukom vodi momčad. Igrači ga obožavaju, respektiraju ga do neba. Terim drži sve konce u svakoj momčadi koju vodi. Kod njega nema hoću-neću, on odmah takve igrače eliminira iz momčadi. Tako je radio i te sezone u Galatasarayu. Čim vidi da mu netko kvari atmosferu, Terim ga odmah otpiše.

Fatih Terim morao je nakon utakmica protiv Fenerbahčea stisnuti ruku Ottu Bariću. I danas govori da je naša 82-godišnja legenda jedan od rijetkih trenera koji su ga nadigrali.

- Sreli smo se nekoliko godina poslije, na jednom Europskom prvenstvu. Razgovarali smo upravo o tim utakmicama. Išlo mi je protiv njega, ali Galatasaray je te godine imao puno jaču momčad i bili su prvaci - kaže Barić, koji, za razliku od ostalih, ne smatra da je Arda Turan “turski Maradona”.

- Ma neee... Ne znam zašto svi pričaju da njihova igra ovisi o Ardi Turanu. To je drugorazredni igrač kad je riječ o Barceloni. On je dobar, ali ništa više od toga. Pa mi imamo puno boljih. Nije on ni Zinedine Zidane ni Maradona. Dobar igrač i to je sve - kaže Barić.

Bivši je izbornik, uvijek to ističe, i veliki navijač Hrvatske, no unatoč tome Otto se neće odvažiti na put u Francusku.

- Moram vam prizati da se bojim ići u Francusku. Strah me da će se tamo nešto dogoditi, da će biti nečega što će nas sve skupa pogoditi. I to se jako bojim... Siguran sam da će Francuzi napraviti sve što je u njihovoj mogućnosti da se takvo nešto ne dogodi, no tamo prijeti velika opasnost.

Znači, teroristi su vam uspjeli usijati strah u kosti da ne pratite reprezentaciju.

- Da, bojim se terorizma. Ali zato se ne bojim Fatiha Terima i njegove Turske. Ne treba se bojati ni hrvatska reprezentacija. Pobijedit ćemo na otvorenju Eura, uvjeren sam u to - zaključio je Barić.

Kad je on bio na klupi naše reprezentacije, bilo je to na Euru 2004. u Portugalu, uzeli smo dva boda i otišli kući već nakon prvoga kruga.

- Ždrijeb nam je donio Engleze i Francuze, a takva skupina je jednostavno bila prejaka za nas - kaže Otto Barić.

Ovaj put je lakša, drugi krug mora nam biti imperativ.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj