Obavijesti

Sport

Komentari 71

Otto Barić: Strinić ili Pivarić?! Meni bi lijevog beka igrao Sosa

Otto Barić: Strinić ili Pivarić?! Meni bi lijevog beka igrao Sosa
1

On bi, da sam izbornik, bio moj prvi izbor za tu poziciju. On ima sve, ali eto na kraju nije završio među 23 igrača. Trebao je tamo biti, kao prvi izbor na lijevom bočnom, kaže Otto Barić

VIDEO

Protiv Brazila je to bilo odlično gotovo sat vremena, a onda smo nestali. Protiv Senegala to mora biti još bolje, rekao nam je Otto Barić, bivši hrvatski izbornik.

Herr Otto pažljivo je secirao “kockaste” na Anfieldu. Nije mu se svidjela ideja izbornika Zlatka Dalića da na lijevi bok protiv Brazilaca stavi Domagoja Vidu.

- To je po meni bila jako loša odluka, nikad ne bih tamo eksperimentirao. Ne volim kad se puno eksperimentira - kaže Herr Otto i pojašnjava:

- Vida je odličan na drugim pozicijama, na tim pozicijama treba i igrati. Nema logike da se njega stavlja na tu poziciju, a imate već dva kandidata za tu poziciju. Pa trebali su protiv Brazila igrati Pivarić ili Strinić. Valjda protiv Senegala neće eksperimentirati.

Pitanje koje se stalno postavlja je tko je u prednosti, Josip Pivarić ili Ivan Strinić. Koga bi bivši izbornik “gurnuo u vatru”.

- Bornu Sosu! On bi, da sam izbornik, bio moj prvi izbor za tu poziciju. On ima sve, ali eto na kraju nije završio među 23 igrača. Trebao je tamo biti, kao prvi izbor na lijevom bočnom, a onda da se između Pivarića ili Strinića odluči tko je drugi izbor - rekao je Barić, koji je Hrvatsku vodio na Euru 2004. godine.

Barić dobro zna kakav je pritisak na velikom natjecanju.

- Prva utakmica je ključna. Mi Nigeriju jednostavno moramo pobijediti. Ako to ne dobijemo, onda se možemo slikati. Ako uzmemo tri boda, onda ne sumnjam u drugi krug. Hrvatskoj je mjesto u osmini finala i vjerujem da ćemo tamo na kraju završiti - optimist je Barić.

On se nikad nije ustručavao otvoreno reći svoje mišljenje.

I svaka kritika koju je uputio izbornicima Herr Otto bila je dobronamjerna. Istaknuo je to i ovog puta, kad je Dalića kritizirao zbog odluke da ide u eksperiment protiv najveće reprezentacije svih vremena. Savjeti starog i iskusnog lisca kakav je Barić često mogu pomoći. Hrvatska danas u Gradskom vrtu doista ima imperativ pobjede. Nakon Brazila, bilo bi dobro da se trijumfom pred domaćom publikom oprostimo od domovine prije putovanja u Rusiju. Do Nigerije je ostalo samo još osam dana. Svi stalno ponavljaju kako je prva utakmica ključna. Naravno, ako i izgubimo, imamo vremena za popravak, ali bojimo se da će u slučaju poraza atmosfera odmah biti jako narušena. Stoga treba srediti Afrikance. Prvo Senegal danas u prijateljskoj, a onda u onoj puno važnijoj i Nigeriju. Time bi si Dalić kupio mir i bili bismo na korak do osmine finala.

VIDI OVO: 15 zabavnih činjenica o nogometu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske