Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Ovaj gol je moj poklon svim navijačima WBA za blagdane’

'Ovaj gol je moj poklon svim navijačima WBA za blagdane’
4

U Engleskoj nema stanke, između 21. prosinca i 1. siječnja odigrat ćemo četiri prvenstvene utakmice. A kada nisam mogao doma za blagdane, onda sam one najdraže doveo u Birmingham...

VIDEO

Iskreno, nisam znao točnu brojku, ali mi je tata odmah sve izračunao, rekao kako mi je ovo prvi službeni gol poslije točno 747 dana. Zadnji put sam zabio još prije one ozljede, kaže nam Filip Krovinović (24).

Pokretanje videa...

00:15

Hrvatski nogometaš nastavlja s uspješnim igrama u dresu West Bromwicha, vodeće momčadi engleskog Championshipa. A na Štefanje je Krovinović postigao i prvi gol za WBA, lijepim je udarcem s 20-ak metara poentirao protiv Barnsleya (1-1).

- Ma odličan osjećaj, njihov je golman pogriješio, a ja sam odmah šutirao prema suparničkom golu. Lopta je malo okrznula domaćeg igrača, pa ušla u mrežu. Taj gol je moj božićni poklon samome sebi, ali i svim navijačima WBA. Zabio sam u međuvremenu u prijateljskim utakmicama, ali ovo mi je prvi službeni gol poslije ozljede - priča Filip Krovinović, pa dodaje:

- Stvarno uživam u Engleskoj, presretan sam ovdje. Rezultati su sjajni, prvi smo na ljestvici, trećeplasiranom Brentfordu bježimo čak 11 bodova. Igramo odlično, a uvjeren sam kako ćemo u nastavku sezone još povećati tu bodovnu razliku.

Filip Krovinović osjetio je čari engleskog profesionalizma, prvi put božićne blagdane provodi izvan Zagreba i Petrinje...

- Da, sve je drugačije. U Engleskoj nema zimske stanke, raspored nam je prilično gust, između 21. prosinca i 1. siječnja odigrat ćemo čak četiri prvenstvene utakmice. Ali, kada ja već nisam mogao otići doma, onda sam one najdraže doveo u Birmingham, pa tu uživamo. Stigli su mi roditelji, brat, prijatelj s djevojkom, još čekamo curu od brata, još neke prijatelje...

A kako se Krovinoviću sviđa život u Engleskoj?

- Meni je ovdje odlično! Nemam baš nikakvih problema, pa ja sam oduševljen i engleskom hranom. Jedino me malo muči to vrijeme, volio bih da ima malo više sunca. Ovdje se u jednom danu znaju promijeniti sva četiri godišnja doba.

Vaša suradnja sa Slavenom Bilićem?

- Ma imamo stvarno odličan stožer, to dokazuju i rezultati. Uz Slavena Bilića, tu su Dean Računica i Danilo Butorović, družimo se i zabavljamo, ali i prilično ozbiljno radimo. 

U Birminghamu su danas još dva hrvatska nogometaša; Lovre Kalinić (Aston Villa) i Ivan Šunjić (Birmingham). Družite li se ponekad zajedno?

- Poslije utakmice s Birminghamom sam porazgovarao s Ivanom Šunjićem, dok se često vidim i družim s Lovrom Kalinićem s kojim odem na ručak ili večeru.  

Što vam donosi budućnost? Ostanak u West Bromwich Albionu ili povratak u Benficu?
- Ja sam igrač Benfice na posudbi, sada se uopće ne zamaram onime što će se događati na ljeto. Cilj mi je igrati što bolje, plasirati se u Premier ligu i biti zdrav. A kako god sve završi na kraju, bit ću sretan - završio je Krovinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve