Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovaj put kumstvo neće značiti: Bit će, tko preživi - pričat će...

None Foto: Andreas Gebert/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Vjerujem da ćemo pokazati kako smo napredovali u odnosu na Svjetskog prvenstvo. Utakmica s Hrvatskom je jako bitna za nas i očekujem da ćemo ih pobijediti, rekao je Stefan Vujić...

Hrvatska i Srbija igraju u četvrtak u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a ta će utakmica biti u mnogočemu posebna za Stefana Vujića. Vujić je rukometnu karijeru počeo u Hrvatskoj u Poreču pa onda i PPD Zagrebu, a čak je zaigrao i za Kauboje, a to je bilo 2013. na Mediteranskim igrama u Mersinu. Osim mnogih prijateljstava koje je sklopio s igračima iz hrvatske reprezentacije, bit će ovo sudar i dvaju kumova, protiv Luke Stepančića.

- Može mi biti kum i tri puta, ali mu nema popusta. Mi smo svi prijatelji, u klubovima zarađujemo kruh, ali nema nikakvih povlastica kada igramo jedan protiv drugog. Posebno kada je to slučaj u reprezentativnom dresu. Tko preživi - pričat će, rekao je srpski rukometaš Stefan Vujić.

Srpskoj reprezentaciji baš i ne ide posljednjih godina. Proživjeli su pravi remont, mnogi igrači koji su ih nosili su se umirovili, a neki odbijaju igrati za reprezentaciju. Zadnji najbolji rezultat im je onaj sa Eura iz Srbije kada su osvojili srebro, a od tada je došlo do naglog pada. Iako je Hrvatska veliki favorit, Vujić nade polaže u mnogobrojnu publiku koja će vjerojatno do vrha napuniti Štark Arenu.

- Vjerujem da ćemo pokazati kako smo napredovali u odnosu na Svjetskog prvenstvo. Utakmica s Hrvatskom je jako bitna za nas i očekujem da ćemo ih pobijediti. Navijači ne trebaju sumnjati u to da ćemo se boriti za svaku loptu. Volio bih da Arena bude puna i da navijači budu naš osmi igrač. Nije isto igrati u polupraznoj i u punoj dvorani. Vjerujem da ćemo se na kraju svi radovati - zaključio je Vujić.

Bivši hrvatski reprezentativac je već jednom zaigrao protiv Kauboja, a to je bilo prošle godine u Splitu kada je Srbija izgubila s uvjerljivih 32-22. Utakmica se igra u četvrtak u Štark Areni u 18 sati, a uzvrat je tri dana kasnije u Zadru...

Komentari (5)
  • Cro u jednoj od najvecih kriza ikad ALI opet bi trebali naguzit srbe...sad jedino koliko nam je bitna ta tekma sad sa srbima to je pitanje!?

    9. 4. 2019,   20:38
  • Zato su nam medalje postale nedostižne kad se igrači kume s istočnjacima

    10. 4. 2019,   16:55