Obavijesti

Sport

Komentari 36

Ovakav Kadzior pomogao bi i Lewandowskom, Škorić kiksao

Ovakav Kadzior pomogao bi i Lewandowskom, Škorić kiksao
5

Titulu igrača utakmice u 1-0 pobjedi Dinama nad Osijekom ponio je Damian Kadzior koji je zabio gol, pogodio stativu i još nekoliko puta sjajno proigrao napadački duo Petković-Oršić. Osječka obrana bila je nesigurna

VIDEO

Nogometaši Dinama pobijedili su Osijek 1-0 pred nešto više od sedam tisuća gledatelja. Titulu igrača utakmice zaslužio je poljski veznjak Damian Kadzior. Na stranu što je zabio gol za pobjedu, bio je rastrčan, kreativan i opasan, a kad je takav, uvijek je zanimljiv treneru Nenadu Bjelici. Prava je šteta što je vezni red Dinama nakrcan sjajnim igračima pa Kadzior nekad ostane bez minutaže u ozbiljnijim utakmicama.

Osijek je odigrao previše ziheraški i defanzivno. Pritisak Dinama urodio je plodom nakon katastrofalne pogreške Osijekove obrane. Mile Škorić i Boško Šutalo naivno su ispali nakon jednog auta Dinama. 

Kako su igrali?

Dinamo, 4-2-3-1 

Dominik Livaković (6) - Reprezentativna i Dinamova 'jedinica' nije imala previše posla protiv Osijeka. Ukrotio je jedan pokušaj Pilja kao od šale.

Mario Šitum (6) - Posao je u obrani odradio korektno. Nije dopustio neugodnom Ndockytu da se razmaše. Prema naprijed nije bio previše aktivan.

Emir Dilaver (6,5) - Dinamov Blek Stijena ponovno je posao odradio besprijekorno. Korpulentnog Antonija Mancea limitirao je na svega par dodira na utakmici.

Kevin Theophile-Catherine (6,5) - Parao je grlo na tečnom hrvatskom i upozoravao igrače: 'Leđa, tu sam, dodaj...'. Još jednom pokazao da se vratio u formu nakon nešto lošijeg ulaska u sezonu.

François Moubandje (6) - OK, bilo je to malo bolje nego protiv Slaven Belupa, ali Švicarac je još veliki dužnik zagrebačkoj publici. Nekoliko duela olako je izgubio. Imao i jedan vrhunski ubačaj za Olma, ali ovaj je to propustio realizirati. 

Amer Gojak (-) - Dinamov veznjak nesretno se ozlijedio već u 15. minuti. Igrao premalo za ocjenu.

Nikola Moro (7) - Fenomenalno je dirigirao igram Dinama. Pokazao je strašan napredak u motorici, viziji. Ako ovako nastavi, samo nebo mu je granica.

Damian Kadzior (7,5) - Pakleno dobru utakmicu odigrao je poljski reprezentativac. Rastrčan, kreativan i ubojit. Imao je nekoliko zanimljivih pokušaja. Zabio gol vrijedan sva tri boda, stativa ga je zaustavila iz slobodnjaka u 57. minuti.

Dani Olmo (6,5) - Vidjelo se da ga je utakmica protiv Šahtara ispraznila i psihički i fizički. Imao nekoliko lijepih proigravanja.

Mislav Oršić (7) - Pokazao je igračku inteligenciju brzom reakcijom i izvođenjem auta za 1-0 Dinama. Još jedna vrhunska predstava.

Bruno Petković (6,5) - Asistirao za gol Kadzioru, ali propustio dvije-tri lijepe prigode. Može Petko i bolje.

Ušli:

Luka Ivanušec (6) - Ušao u 17. minuti umjesto Gojaka. U par navrata pokazao da zna i može, ali mora biti puno konkretniji i opasniji.

Mario Gavranović (6) - Ušao u 68. minuti umjesto Petkovića. Nekoliko puta opasno proigrao suigrače u šesnaestercu, ali ostao bez pokušaja na gol.

Marko Gjira (-) - Ušao u 84. minuti. Igrao premalo za ocjenu.

Kako su igrali?

Osijek, 3-5-2

Ivica Ivušić (5,5) - Nedostajalo mu je komunikacije sa stoperima, a imao je i par nesigurnih reakcija. Ivušiću za ovako ozbiljne utakmice nedostaje iskustva i goropadnosti.

Ante Majstorović (6) - Gdje netko ne bi ni kopačkom, on podmetne glavu. Tako je bilo u prvom poluvremenu kad je topovski volej Moubandjea zaustavio - licem i spasio čisti gol.

Mile Škorić (5,5) - Bilo ga je po cijelom terenu, ali neoprostiva mu je pogreška kod gola Kadziora. Vođa osječke obrane mora biti sigurniji.

Danijel Lončar (6) - Nekoliko puta napustio poziciju na boku, ali treba mu dati kredita, ipak je po prirodi - stoper.

Boško Šutalo (5,5) - Jedan od glavnih krivaca za Kadziorov gol. Kao da je bio impresioniram ambijentom i protivnikom. Mladi će stoper iz ovoga morati izvući neke pouke.

Marin Pilj (6,5) - Najbolji kod Osijeka, ali nije mogao sam. Jedini je on zaslužio pohvale trenera Ivice Kuleševića.

Merveil Ndockyt (5,5) - Kongoanac je napokon dobio priliku od prve minute, ali praktički niti jednom nije probio Šituma. Premalo je to za igrača koji je došao iz Getafea.

Mihael Žaper (5,5) - Nije se nametnuo u sredini terena. Nedostajalo je Osijeku njegovih karakterističnih okomitih lopti.

Talys Pereira (6) - Osječki Hulk dobro je zatvorio svoju stranu, ali je prema naprijed nestajalo pravih ubačaja.

Antonio Mance (5,5) - Od najskupljeg pojačanja u povijesti Osijeka više se očekuje. Nije pošteno primio loptu na susretu.

Mirko Marić (6) - Dosta se trošio u obrani i na desnoj strani pomagao Lončaru pa nije stigao zaprijetiti prema naprijed. Par puta dobro je odložio loptu suigračima.

Ušli:

Jerry Mbakogu (-) - Ušao u 69. minuti. Premalo za ocjenu.

Todor Todoroski (-) - Ušao u 81. minuti. Igrao premalo za ocjenu.

Josip Špoljarić (-) - Ušao u 86. minuti. Igrao premalo za ocjenu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu