Obavijesti

Sport

Komentari 29

Dinamo je u finalu! Na krilima odličnog Marina srušio 'svece'

Dinamo je u finalu! Na krilima odličnog Marina srušio 'svece'
4

Dinamova U-23 momćad u polufinalu jakog Premier League International Cupa u gostima je pobijedila Southampton 3-1! Plave nakon odličnog izdanja u polufinalu čeka veliki finale protiv Bayern Münchena

VIDEO

Nakon West Hama, Porta i Tottenhama, pao je i Southampton! Mladi dinamovci, momčad do 23 godine koju vodi Igor Jovićević, odličnom su igrom srušili 'svece' u njihovom dvorištu i ušli u finale Premier League International Cupa!

Pokretanje videa...

Mladi dinamovci ušli u finale Premier League International Cupa 00:14

Rano su 'modri' poveli golom Šipoša već u šestoj minuti, ali domaći su ih ubrzo stigli. No, prijelomni se trenutak susreta dogodio u 36. minuti kad je Southamptonov Haimblin dobio direktni crveni karton. Od tog je trenutka Dinamo dominirao, zabio je još dva gola (Gjira 54', Čuić 82') te izborio finale.

Marin: Još jednom smo svima pokazali kako se radi u Dinamu
Marin: Još jednom smo svima pokazali kako se radi u Dinamu

Datum finala još nije poznat, ali protivnik se zna .- Bayern München.

Što je Premier League International Cup?

Na natjecanju sudjeluje 12 otočkih te 12 momčadi iz kontinentalnoga dijela Europe. I dok otočki sastavi moraju izboriti nastup putem engleske lige za igrače do 23 godine starosti, preostalih 12 europskih sastava dolazi na poziv organizatora.

Pozivnicu dobivaju klubovi koji, sukladno procjeni vodstva engleske Premier lige, predstavljaju najbolje nogometne škole u Europi.

Polufinale:

  • Southampton - Dinamo 1-3 (1-1) (6' - Šipoš (0-1), 22' - Haimblin (1-1), 54' - Gjira (1-2), 82' - Čuić (1-3)

POGLEDAJTE VIDEO

90' KRAJ - Sudac je označio kraj susreta i 'modri' slave! Mladi dinamovci maestralnom pobjedom ušli su u finale Premier League International Cupa! Tri asistencije Marina i golovi Šipoša, Gjire i Čuića protiv 'svetaca' osigurale su Dinamu finale protiv Bayerna. 

84' GOL DINAMO - Ma, gotovo je! Odlični Marin s trećom asistencijom večeras odvodi Dinamo u finale! Napravio je sve Marin i samo ostavio loptu Čuiću koji je hladnokrvno pospremio za 3-1!

54' - GOL DINAMO - Mladi 'modri' su u vodstvu! Odlično je loptu iskoprcao Marin na rubu šesnaesterca, a natrčali Gjira je lijevom nogom probio Lewisa! Dinamo je u vodstvu i na putu prema finalu International Premier League kupa!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45' POLUVRIJEME 1-1 - Mladi dinamovci su poveli ranim golom Šipoša, ali ubrzo su 'sveci' izjednačili preko Haimblina. Strijelac gola za Southampton je u 38. minuti neoprezno startao na Gjiru i za to dobio direktni crveni karton, a nakon toga su inicijativu preuzeli 'modri'. U nastavku će Dinamo imati igrača više i odličnu priliku za ulazak u finale.

36' CRVENI KARTON SOUTHAMPTON - Hamblin je neoprezno startao na Gjiru otvorenim džonom i za to dobio direktni crveni karton. 'Sveci' su s igračem manje i Dinamo ima priliku otići u finale!

22' GOL SOUTHAMPTON - Nisu mladi 'modri' dugo vodili. Odlično je Vokins probio po lijevom boku i teledirigiranim nabačajem pogodio natrčalog Haimblina koji je silovitim udarcem glavom izjednačio rezultat.

10' GOL DINAMO - Odlično je Marin prošao po lijevoj strani i ubacio za Šipoša koji ovakve prilike ne promašuje i zabija za rano vodstvo 'modrih'! Odlično je napadač Dinama smjestio loptu uz samu stativu, vratar Lewis je bio nemoćan.

1' - Počela je utakmica na St. Mary's stadionu, a Dinamo je umalo zabio u prvom napadu. Opasno je tukao Šipoš glavom, ali odlično je obranio Lewis

SASTAVI:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka