Obavijesti

Sport

Komentari 87

S. Goluža: Ovi igrači su heroji, zato im spuštam kapu do poda

S. Goluža: Ovi igrači su heroji, zato im spuštam kapu do poda
1

Hrvatski rukometaši s EP-a se vraćaju se s utješnom, drugom, broncom. Peče ih propušteno finale, ali i napisi u medijima zbog čega su se odlučili na šutnju...

VIDEO

Igrači su jedan drugome poletjeli u zagrljaj, a Slavko Goluža raširio je ruke, stisnuo šake i pustio suzu radosnicu. Hrvatski rukometaši objesili su europsku broncu oko vrata, deseta je to rukometna medalja od hrvatske samostalnosti. Dubok naklon, majstori!

- Ovi igrači su istinski heroji! Već deset godina ova generacija donosi kući medalje, rijetke u hrvatskom sportu, i zato im spuštam kapu do poda. Ovi dečki za mene su najbolji na svijetu, i kad gube i kad pobjeđuju - rekao je izbornik Goluža nakon pobjede 31-27 protiv Španjolske.

No brončani rukometaši, nakon što su uzeli drugu hrvatsku europsku broncu, odlučili su zašutjeti nakon utakmice. Zasmetali su im neki napisi u medijima i zajednički su se odlučili za šutnju.

- Naljutile su ih neke neistine koje su napisane, tako su odlučili i ja ih razumijem. Stalno se potenciraju nekakvi sukobi, poput onog između mene i Balića. I u Švedskoj se pričalo da se svađamo i tučemo, evo sad opet. A sto puta sam ponovio da između nas nema nikakvih problema, od prvog dana funkcioniramo sjajno i podupiremo jedan drugoga. Svi smo kao obitelj, a tako je već godinama. Igračima je 'prekipjelo' i njihovu odluku poštujem - objasnio je Goluža.

Samo su se Igor Vori i Marko Kopljar obratili naciji na konferenciji za novinare.

- Nakon svega što smo prošli u posljednje vrijeme, svih onih treninga, utakmica, uloženog truda i znoja, pa i onog poraza u polufinalu, totalno smo se psihički ispraznili. Iskreno, nisam vjerovao da se možemo ovako dići i uzeti broncu, ali uspjeli smo kad je bilo najteže. Pokazali smo da smo prava klapa, da funkcioniramo odlično - kazao je Vori.

Često je na ovom EP-u odlično funkcionirao i Marko Kopljar. Hrvatska je dobila veliko pojačanje na ovom turniru, Marko je završio u najboljoj sedmorci prvenstva.

- Hvala svim suigračima na podršci koju su mi davali cijelo ovo vrijeme - istaknuo je i Kopljar odlične odnose u svlačionici.

Triput je ova generacija gubile utakmice za treće mjesto, iz četvrtog pokušaja bila je na visini zadatka. Danas protiv Španjolske, ali i na cijelom turniru.

- Imali smo snage, hrabrosti, mudrosti i odlučnosti. Odigrali smo odličan turnir, nedostajalo nam je samo malo sreće - misli izbornik Goluža.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica