Obavijesti

Sport

Komentari 7

Dalić: Moji igrači su za mene heroji pa taman da sve izgube

Dalić: Moji igrači su za mene heroji pa taman da sve izgube
3

Ovo je bio samo jedan dobar trening - pucački i trkački - a sada idemo dalje... Vjerujem da će Luka Modrić osvojiti Zlatnu loptu. Ovo je njegova godina, rekao je Dalić nakon prijateljskog susreta s Bjelovarom

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je, uoči Lige nacija, prijateljski susret s NK Bjelovarom, povodom 110. godišnjice ovog kluba. Vatreni su u Bjelovaru slavili čak 15-1 (8-0), a počasni pogodak za domaćine postigao je Stjepan Mamić.

Naravno da se iz ovog susreta ne može vidjeti konkretno stanje u reprezentaciji, ali Dalić na ovu visoku pobjedu gledao kao na dobar trening, koji je nasreću prošao bez dodatnih ozljeda.

- To je jako bitno nakon svih pehova koje smo imali ovih dana. Dečki su ovdje napravili dobar trening i sad idemo dalje.

Vatreni bez milosti: Bjelovaru za proslavu poklonili 15 golova
Vatreni bez milosti: Bjelovaru za proslavu poklonili 15 golova

Tisuće ljudi oko autobusa uzvikivalo je ime Zlatka Dalića. On je strpljivo poptisivao autograme, radio 'selfije'... Ništa mu nije bilo teško. 

- Drago mi je da smo bili ovdje i da smo uveličali ovu proslavu Bjelovara - rekao je Dalić.

U petak ga čeka nešto teži posao. Gostuje Engleska. 

- Važno je da su se dečki istrčali, oznojili i da se nitko nije ozljedio, znate kakve probleme imamo s ozljedama. Bio je ovo dobar pucački trening pred Engleze. Sigurno je bolje nego običan trening. Englezi? Bit će sigurno motivirani da nam uzvrate za polufinale - rekao je Dalić.

Jeste pričali s igračima o porazu protiv Španjolske?

- Nisam.

Hoćete biti strogi?

- Ma neeee... Oni su za mene heroji, najbolji. Da izgube sve utakmice pod mojim vodstvom, ja nikad neću biti strog ni grub prema njima...

Ovih dana, Dalić zaista muku muči s ozljedama...

- Ne želimo forsirati igrače koji imaju neke probleme, kao što su Šime, Brozović, KalinićČop... Pozvali smo za ovu utakmicu i Bartoleca i povukli trećeg vratara.

Problemi: Protiv Engleske bez četiri igrača, Dalić zove Slugu
Problemi: Protiv Engleske bez četiri igrača, Dalić zove Slugu

U petak reprezentaciju čeka druga utakmica u Ligi nacija - ona protiv Engleza. Kao kaznu za svastiku na Poljudu iz 2015. godine, Vatreni će protiv Engleza na Rujevicu istrčati pred prazne tribine...

- Puno je novih igrača u obje reprezentacije, neće to biti ni blizu onog polufinala na SP-u. Igramo pred praznim tribinama i to me jako žalosti.

- Engleska reprezentacija se također pomladila, imaju neke nove igrače. Oni sigurno žele revanš, ali i mi želimo popraviti dojam nakon Španjolske.

U Bjelovaru je reprezentacija zaista lijepo dočekana. Čak 4111 gledatelja pratilo je ovu utakmicu i radovalo se golovima i jedne i druge momčadi.

Pivo, ćevapi i golijada! Vatreni u Bjelovaru ko na Wembleyju...
Pivo, ćevapi i golijada! Vatreni u Bjelovaru ko na Wembleyju...

- Zaista godi da gdje god da dođemo dobijemo puno pažnje i emocija - to smo, na kraju krajeva, i zaslužili svojim rezultatom i predstavama.

Među nominiranima za prestižnu nagradu - Zlatnu loptu 'France Football-a' - našla su se čak tri Hrvata - Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mario Mandžukić.

Njima zaista svaka čast na tome. To je još jedan dokaz da je hrvatska nogometna reprezentacija imala dobru godinu. Ja vjerujem da će to Luka osvojiti. Ovo je njegova godina i godina hrvatske nogometne reprezentacije - siguran je Dalić.

Iako je stiglo puno ponuda za hrvatskog izbornika, on je ipak odlučio ostati na klupi reprezentacije...

- Tu sam, želim napraviti dobar rezultat i na Europskom prvenstvu. Svoju odluku sam donio, ne treba sada 'razglabati' je li dobra ili nije. Ponuda ima dosta, ali moja glavna okupacija trenutačno je Hrvatska.

Godinu dana na klupi Vatrenih: Dalić zaslužuje čistu desetku!
Godinu dana na klupi Vatrenih: Dalić zaslužuje čistu desetku!

Nakon Bjelovara, reprezentacija putuje u Opatiju...

- Nije lako [što se tiče ovih putovanja]. Idemo u Opatiju, čekaju nas dva treninga prije Engleske, na Rujevici prazan stadion...

Nakon Engleske, reprezentacija će odigrati još jedan prijateljski susret - onaj protiv Jordana na Rujevici.

- Vidjet ćemo još, ali mislim da se nakon petka dosta igrača vraćaju u svoje klubove, imaju svoje obveze - Ligu prvaka i domaća prvenstva. Igrači koji su u drugom planu dobit će priliku pa da vidimo kako stoje - zaključio je izbornik Dalić na gostovanju u studiju HNTV-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu