Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovo je i za tebe, Joža! Boysi su razvili zastavu s likom Kužea...

None Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Dinamo je izborio proljeće u Europi, veliko je slavlje bilo na Maksimiru, a mnogi su i zaplakali. Najvjerniji Dinamovi navijači prisjetili su se i njihovog najdražeg trenera, "jednog od njih", Josipa Kužea

Ideš s nama u Europu! S Josipom Kužeom Boysi su ušli u europsko proljeće. Razvili su najvjerniji Dinamovi navijači veliku zastavu s likom najdražeg im trenera koji je prije pet godina izgubio borbu s leukemijom. Boysi su ga tada ispratili komemoracijom na tribini, bakljadom na sahrani, muralom kod sjeverne tribine...

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kuže je vodio Dinamo u tri navrata, a svojim je temperamentom osvojio srca Bad Blue Boysa. Mladi trener Kuže u svom je prvom mandatu na Dinamovoj klupi vodio Modre u vrijeme žestokih političkih previranja, a pomaganjem na terenu na neodigranoj utakmici 13. svibnja 1990. zaslužio je posebno mjesto u srcima svih Dinamovaca.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Imao je problema s kockom, ali nakon antologijske rečenice ni to mu nisu mogli zamjeriti.

- Jesam li veći kockar ja koji sam prokockao vlastiti novac ili neki koji su prokockali Svetinju, osmijeh djece i radost navijača?! 

Više se na to gledalo kao malu mrlju u njegovom životopisu, jer je svojom duhovitošću, ali i iskrenosti, uvijek našao pravo objašnjenje za svoje postupke.

Nisu mu zamjerili ni loše izvedbe u drugom navratu, Kup debakl u Ivanić Gradu u trećem navratu na klupi jer je on za njih bio prije svega čovjek. Dinamo je ušao u knockout fazu Europske lige, a s njima i Josip Kuže u redovima Boysa jer on je zauvijek "jedan od njih".

Komentari (26)
  • Zastava je tu svaku tekmu gospoda novinari!!!

    8. 11. 2018,   23:59
  • Uno Di Noi Josip Kuze zauvijek gospodine!

    8. 11. 2018,   23:59
  • Bravo BBB, Bravo Dinamo kao navijac Hajduka vam zelim sto vise veselja na prolice a stim i Dinamu sto vece uspjehe!

    9. 11. 2018,   05:47