Obavijesti

Sport

Komentari 8

Ovo je Kloppov nevjerojatni niz i noćna mora! Traje šest godina

Ovo je Kloppov nevjerojatni niz i noćna mora! Traje šest godina

Gubitnički je niz počeo s Ligom prvaka, može li i okončati u Ligi prvaka? "Neki se penju na Mt. Everest i deset metara prije cilja moraju se okrenuti i odustati", govori Klopp

VIDEO

Izgubiti jedan finale mogu svi, dva se dogode, tri je već nesreća..., ali šest? E, za to trebaš biti luzer!

No, kad je riječ o Jürgenu Kloppu, luzer je riječ koja mu se ne može pripisati. Ma ni da izgubi i sedmi veliki finale zaredom!

Da, Salah, Mane, Firmino... su vrhunski igrači, ali da će s njima doći do finala Lige prvaka, razbiti Bayern i Barcelonu, ostati bod iza Manchester Cityja, a 25 ispred Chelseaja, 31 ispred Manchester Uniteda... To je ipak trenerov uspjeh, da ne kažemo pothvat.

U finale će Lige prvaka (Madrid, 21 sat, HTV 2 i Planet sport 3) Liverpool bez Keite, obranu bi trebali držati Van Dijk i Matip, dok će Dejan Lovren početi na klupi, a Klopp ipak s psihološkim teretom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da, znam da sam izgubio toliko finala, ali ne razmišljam o tome. Pa bolje je izgubiti u finalu nego u osmini ili četvrtfinalu. U svim finalima u kojima sam bio okolnosti su bile drugačije, suparnici su bili različiti. Ali, ako sam doista ja razlog tih šest poraza, onda se moramo zabrinuti... - govori Klopp.

Jürgen Klopp - sva finala

Borussia Dortmund - Bayern 5-2

Njemački kup, 12. svibnja 2012.

Iza njega bila su dva naslova prvaka s Borussijom, a onda je Dortmundu donio i treći pokal Kupa, prvi nakon 23 godine, razbivši Heynckesov Bayern u Berlinu.

Robert Lewandowski zabio je hat-trick, jedan je dodao Shinji Kagawa, jedan Mats Hummels. Lewa i Hummels kasnije će prijeći baš u Bayern.

- Ovakav finale nitko u Dortmundu nije očekivao, nemam riječi. Ova je dupla kruna najbolje što mi se ikad dogodilo - govorio je Klopp.

Reuters/PIXSELL

Borussia Dortmund - Bayern 1-2

Liga prvaka, 25. svibnja 2013.

Borussia je izbacila u polufinalu Mourinhov Real, dok je Bayern razbio Barcelonu s ukupnih 7-0, pa smo umjesto očekivanog španjolskog finala dobili prvi i jedini njemački finale u povijesti.

- Neki se penju na Mt. Everest i deset metara prije cilja moraju se okrenuti i odustati. To se može i nama dogoditi, ali ovo je naša šansa - pričao je Klopp uoči finala.

Gotovo je u potpunosti pogodio! Neuser je spašavao Bayern, Mandžukić zabio za Bayernovo vodstvo, Gündogan iz penala izjednačio, a odna su Riberyjev pas petom i Robbenova majstorska egzekucija u 89. minuti presudili Kloppu. 'Deset metara' od cilja.

- Nakon 75. minute vidjelo se koliko je naporna sezona bila iza nas...

Borussia Dortmund - FC Bayern München

Borussia Dortmund - Bayern 0-2

Njemački kup, 17. svibnja 2014.

Heynckes je otišao iz Bayerna, na klupu je došao Pep Guardiola, Lewandowski je taman dogovorio prijelaz u Bayern na kraju sezone i zbog opreza da se ne ozlijedi nije trenirao uoči finala, a Kloppova je družina barem izdržala do produžetka. Ali onda su Robben i Müller zabili i pehar odnijeli u München.

Borussia Dortmund - Wolfsburg 1-3

Njemački kup, 30. svibnja 2015.

Nakon sedam godina u klubu, bila je to posljednja Kloppova utakmica. I prvi finale u kojem je bio favorit.

Te je sezone u veljači Borussia bila posljednja na tablici, ali do kraja se popela do sedmog mjesta, no nije uspjela osvojiti trofej.

- Uvijek sam govorio da ću reći kad osjetim da više nisam savršen trener za ovaj poseban klub. Koji zaslužuje imati 100 posto savršenog trenera. Ne, nisam umoran, niti sam kontaktirao s drugim klubovima, a ne planiram ni na dulji dopust - govorio je uoči finala.

Aubameyang je rano zabio za vodstvo, ali od 22. do 38. minute Luiz Gustavo, De Bruyne i Bas Dost su preokrenuli, a Klopp se dulje oporavljao od tog poraza...

Reuters/PIXSELL

Liverpool - Manchester City 2-4 (1-1)

Liga kup, 28. veljače 2016.

Četiri mjeseca nakon što je na Anfieldu naslijedio Brendana Rodgersa i tri godine nakon poraza od Bayerna u finalu Lige prvaka, Klopp se vratio na Wembley.

Fernandinho je zabio za City u 49. minuti, Coutinho izjednačio u 83., Liverpool je imao početnu prednost u jedanaestercima jer u prvoj je seriji Fernandinho promašio, a Can pogodio, no u sljedeće tri serije sjajni Willy Caballero obranio je udarce i Leive i Coutinha i Lallane, a precizni su bili Navas, Agüero i Yaya Toure.

- Potonuli smo, ali moramo ustati jer samo idioti ostanu na dnu i čekaju novi poraz. Bit ćemo bolji, postoji svjetlo na kraju tunela - rekao je Klopp.

REUTERS/PIXSELL

Liverpool - Sevilla 1-3

Europska liga, 18. svibnja 2016.

U četvrtfinalu je u trileru Liverpool Lovrenovim golom u 90. minuti izbacio dortmundsku Borussiju s ukupnih 5-4, a u finalu u Baselu Sturridge je zabio za vodstvo.

No, u drugom poluvremenu Sevilla je pod vodstvom Unaija Emeryja preokrenula i treći put za redom osvojila EL. Liverpool je ostao bez Lige prvaka.

- Ja sam jedini krivac za ovaj poraz - priznao je Klopp.

Liverpool v Borussia Dortmund - UEFA Europa League Quarter Final Second Leg

Liverpool - Real Madrid 1-3

Liga prvaka, 26. svibnja 2018.

Gareth Bale zabio je jedan od najljepših golova, a golman "crvenih" Loris Karius proživljavao je noćnu moru nakon te kijevske večeri.

Sergio Ramos ozlijedio je Salaha, Karius je poklonio gol Benzemi, Mane je izjednačio, ali Bale je ušao s klupe i zabio dva gola za trijumf "kraljeva".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...