Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zlatna Ana: Prvo pa zlato! Ovo mi je najbolji nastup u životu...

None Foto: Instagram 19

Splićanka Ana Đerek otvorila je natjecanje u Svjetskom kupu zlatom na parteru, a već sljedećeg vikenda u Dohi je čeka novo natjecanje na kome će pokušati ponoviti vježbu i osvojiti još jednu medalju...

Sjajna Splićanka Ana Đerek osvojila je zlato na parteru na Svjetskom gimnastičkom kupu u Bakuu!  Ovo je prvo zlato za hrvatsku olimpijku, članicu GK Marjan na turnirima iz serije Svjetskih kupova.

ČUDO IZ SPLITA Ana Đerek osvojila je zlato na Svjetskom gimnastičkom kupu

Ana je s dominacijom u Azerbajdžanu otvorila najboljom ocjenom u kvalifikacijama, da bi danas u finalu izvela jednu od svojih najboljih vježbi ikada, i s 13.533 boda stala na vrh postolja.

- Presretna sam i prezadovoljna, ovo mi je prvo natjecanje u sezoni, prvo zlato sa Svjetskih kupova u karijeri, i jedna od najvećih ocjena u životu. Stvarno je ovo bilo otvaranje sezone iz snova - javila nam se simpatična Ana Đerek nakon natjecanja. 

Foto: Davor Kibel/PIXSELL

Sustav natjecanja u Svjetskom gimnastičkom kupu je malo kompliciran, osam je natjecanja, po četiri A i B kategorije, a na kraju kalendarske godine plasman se određuje po natjecanjima u B kategoriji, dok se plasman na kupovima A kategorije računaju u razdoblju dvije godine. 

- Cilj sezone je odraditi što više Svjetskih kupova, a nakon toga u završnici sezone u kolovozu EP u Glasgowu te SP u Dohi u listopadu – otkriva nam Ana, koja će noćas iz Bakua otputovati prema Dohi, gdje je sljedećeg vikenda čeka novo natjecanje. 

- Pokušat ću se što prije odmoriti i prizdraviti, već dva tjedna me muči kašalj i prehlada, jedva se čekam nakon Dohe vratiti kući u Split. 

Artistic Gymnastics - Women's Qualification - Subdivisions | Autor: DYLAN MARTINEZ Foto: DYLAN MARTINEZ

U Dohi će joj se priključiti i dečko Tin Srbić, a Ana se nada da će i na drugom natjecanju biti jednako uspješna. 

- Nastupam na gredi i u parteru, obzirom da sam u Bakuu na gredi dva puta pala,  i da je to bilo ispod moje razine, imala sam dodatni motiv da na parteru odradim što bolju vježbu. Na koncu se sve posložilo, skokovi su bili dobro odrađeni, dijagonale 'čiste', možda je bio malo blaži kriterij suđenja nego na EP i SP, pa je ocjena jako visoka, ali je zaslužena.

Foto: Davor Kibel/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Kibel/PIXSELL

Odličan dan za hrvatsku gimnastiku na Svjetskom kupu upotpunio je u drugom hrvatskom finalu Anton Kovačević, koji je osvojio broncu na preči. Član Gimnastičkog kluba Zagreb - ZTD "Hrvatski Sokol" u finalu je dobio ocjenu 14.166 bodova.

Komentari (25)
  • lijepa je,malo podsjeća na leah gotti

    18. 3. 2018,   15:07
  • Bravo Ana ti si ponos Hrvatske !!!

    18. 3. 2018,   18:15
  • Kad joj vise ne bude isao sport moze kasnije kao Severina.. <3

    19. 3. 2018,   07:31