Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Ovo je sramota. Ispričavam se svima koji su to morali gledati'

'Ovo je sramota. Ispričavam se svima koji su to morali gledati'
2

Nismo bili čvrsti u kontaktu, nismo mogli naći ritam, nismo se uspjeli nametnuti, nismo imali energije, nismo imali kontrolu skoka. Žao mi je što su kvalifikacije ovako završile, rekao je izbornik Dražen Anzulović

VIDEO

Hrvatska košarkaška reprezentacija polako postaje pojam za pad, za neuspjeh... Za promašaj. Uz 'Dužan k'o Grčka' i 'Puši k'o Turčin' komotno može i izreka 'Loš k'o hrvatska repka'. Nitko vas neće pitati 'U kom sportu?', očajni rezultati naše košarkaške reprezentacije postali su stvar opće sportske kulture. Svima su, na žalost, poznati.

Ništa se od početka devedesetih do danas nije toliko srozalo kao hrvatska košarka. Pojedinačno - imamo NBA igrače, klupski i (posebno) reprezentativno - imamo nizbrdicu bez kočnica. I što je ostalo igračima i trenerima? Isprike.

Nakon poraza od Mađarske (84:65) u tužno promašenim kvalifikacijama za SP izbornik Dražen Anzulović mogao je danima nabrajati što sve nije valjalo u igri momčadi koju je izabrao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nismo bili čvrsti u kontaktu, nismo mogli naći ritam, nismo se uspjeli nametnuti, nismo imali energije, nismo imali kontrolu skoka. Žao mi je što su kvalifikacije ovako završile - rekao je Anzulović.

Miro Bilan otišao je korak dalje:

- Ovo je sramota, ne mogu nas opravdati na nijedan način. Ispričavam se bilo kome tko je ovo gledao ili slušao. Ne možemo ovo dozvoliti, ne mogu naći nijednu pozivnu stvar - rekao je Bilan.

Nekad su Cibona i Split drmali Europom, a reprezentacija igrala finale Olimpijade. Klubovi nam danas više ni ne sanjaju o Euroligi, a repka gubi od Poljske, Mađarske, Nizozemske... Milijuni su rečenica potrošeni na dijagnozu (ras)pada, deseci su ciklusa početi s novim optimizmom, velika su se imena hvatala posla u HKS-u i: ništa.

Svi smo mi Dražen Anzulović. Svima nam je - žao.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener