Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogledajte vježbu kojom je Tin Hrvatskoj donio povijesno zlato

None Foto: Eric Bolte

Tin Srbić u Montrealu je osvojio prvo svjetsko zlato u povijesti hrvatske gimnastike, a za svoju vježbu u finalu dobio je 14,433 bodova i tako bio ispred dvostrukog svjetskog i olimpijskog prvaka

Još nisam ni svjestan što sam napravio, osjećao sam se sjajno prije samog nastupa i osvojio sam zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu, rekao je uzbuđeni Tin Srbić (21) nakon najvećeg uspjeha u povijesti hrvatske gimnastike.

Tin je prvi hrvatski gimnastičar sa svjetskim zlatom, a osvojio ga je na kraljevskoj spravi - preči, gdje je godinama u Hrvatskoj dominirao Mario Možnik, ujedno i Tinov veliki prijatelj i uzor.

I dok su ostali u finalu radili pogreške, gubili bodove, pucali pod pritiskom i polako padali u poretku, upravo je najmlađi od svih osam finalista uspio zadržati smirenost i odraditi fantastičnu vježbu, vježbu koja mu je donijela čudesno zlato.

Zaradio je 14,433 bodova i tako uzeo pobjedu ispred dvostrukog svjetskog i olimpijskog pobjednika, 10 godina starijeg Nizozemca Epkea Zonderlanda te njegova sunarodnjaka Barta Deurlooa.

U priloženom videu (8:30) možete vidjeti savršenstvo vježbe koja je Tinu i Hrvatskoj donijela svjetsko zlato.

 

 

Komentari (34)
  • Prvak svijeta dolazi iz zemlje koja nema niti jednu adekvatnu zatvorenu sportsku dvoranu !? Bravo dečko svaka čast !!!

    9. 10. 2017,   08:47
  • Prvo svjetsko zlato? Bravo momak, čestitke.

    9. 10. 2017,   08:15
  • Svaka čast momak

    9. 10. 2017,   08:15