Obavijesti

Sport

Komentari 547

'Tvornica medalja' i dalje radi: Hrvatska uzela broncu na EP-u

'Tvornica medalja' i dalje radi: Hrvatska uzela broncu na EP-u
30

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Euru u Srbiji nakon slavlja protiv Španjolske 31-27. Bili smo bolji cijeli susret i zasluženo slavili

VIDEO

Imamo broncu na Europskom prvenstvu u Srbiji! Deseta je to medalja Hrvatske na velikim natjecanjima. Uzvratili smo Španjolcima za poraz u skupini i zasluženo uzeli treće mjesto pobjedom 31-27. Ali, kao i toliko puta do sada, nije moglo bez drame. Naravno, 'kauboji' su se vratili na stare staze i u zanimljivoj utakmici pokazali vjeru u sebe i uzeli svoju drugu broncu na EP-ima. 

Odlično smo krenuli u utakmicu, napad nam je bio sjajan, obrana također. U 15 minuta Španjolci su nam zabili pet golova, ali tri od tih pet bili su iz sedmeraca. Sve je funkcioniralo kako treba, otišli smo u dva navrata čak i na pet golova razlike, ali ne bi to bilo zanimljivo da malo ne "zakuhamo". Vratili smo Španjolce u utakmicu i poluvrijeme dobili tek s jednim golom razlike. Španjolci su izjednačili u drugom dijelu, ali ovaj put smo vrlo lako vratili našu prednost. Obrana je opet funkcionirala sjajno, a jedini koji nam je radio probleme bio je Dani Sarmiento. Brzonogi srednji vanjski Španjolske radio je nered u našoj obrani, ili bi nam se probio do crte i zabio ili bi zaslužio isključenje i sedmerac, a Španjolska ih je puknula čak devet u ovoj utakmici.

Nakon 10 minuta u drugom dijelu Hrvatska je otišla na četiri razlike. Ponovno je to sjajno izgledalo. Španjolska je bila pred slomom i trebalo ju je samo "dokrajčiti". Ali reprezentativci Valera Rivere se vraćaju i drugi put i dolaze na samo dva gola osam minuta prije kraja. Tri minute prije kraja imali su i sedmerac nakon kojeg su mogli doći na gol razlike, ali Mirko Alilović obranio je loptu i veliko slavlje je uskoro moglo početi.

- Nakon onakve utakmice protiv Srbije, trebalo je puno snage da se vratimo. Svaka čast dečkima što su smogli snage za to - rekao je napokon zadovoljni izbornik Goluža.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od iste te Španjolske izgubili smo prije samo nekoliko dana. I tada smo u Novom Sadu igrali dobro - do 50. minute. A onda mrak, no ovaj put Hrvatska je bila smirenija.

- Bili smo konkretniji i pametniji u napadu nego prije. Igrali smo duge napade i sve se isplatilo. Nije se bilo lako dići nakon poraza od Srbije -  rekao je najbolji strijelac i igrač Hrvatske u ovoj utakmici Blaženko Lacković.

Blaž je zabio sedam golova od 11 udaraca što je odlično za vanjskog igrača na tako važnoj utakmici. Sedam je dodao i Ivan Čupić, od čega iz sedmeraca tri. Stopostotni učinak imao je Igor Vori koji je zabio šest golova, a po četiri su dodali Ninčević i Marko Kopljar.

- Bili smo malo nervozni, no u drugom poluvremenu smo dobro krenuli, napravili smo ono što nismo protiv Srbije. Do kraja smo samo osigurali jednu lijepu medalju - istaknuo je Lac.

Na Euru u Portugalu 1994. godine osvojili smo broncu. Od tada je prošlo 18 godina. Ova generacija triput je igrala za broncu, triput izgubila. Četvrta je bila sreća. I to protiv majstora za broncu. Treći na zadnjim Olimpijskim igrama i treći na SP-u. Falila im je jedino europska bronca. Morat će je potražiti nekom drugom prilikom. 

Utakmica za treće mjesto EP-a:

Hrvatska - Španjolska 31-27 (13-12)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 547
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...