Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ovo je za mlade golmane kao da im dolaze Ronaldo i Messi'

None Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Omiš će i ove godine biti rukometni centar, veseli nas što sve više mladih rukometaša prepoznaje ono što radimo u kampu, kaže Mario Čaljkušić, organizator kampa rukometnih golmana

Uz druga poznata imena svjetskog rukometa, u Omiš će na ovogodišnje, osmo izdanje "Galeb međunarodnog kampa rukometnih golmana" doći i Marin Šego, srebreni s EP-a u Švedskoj 2011. te europski klupski prvak 2015. s poljskim Kielceom.

- Nije mi prvi put da dolazim, a sigurno neće biti ni zadnji. Ovo je osmo izdanje kampa koji je izrastao u najveći i najbolje organizirani kamp za rukometne golmane. Mnogi se trude širom Europe napraviti nešto slično, ali nitko to ne radi tako dobro kao ekipa okupljena oko Marija Čaljkušića - kazao je golman Szegeda i dodao:

- Nigdje kao u Omišu nema toliko kvalitetnih vrhunskih trenera i demonstratora, svake godine dođe 15-ak golmana koji još aktivno brane, a to je neprocjenjivo iskustvo za mlade golmane na početku karijera, koji ih vide i uče od njih. Djeca su presretna što imaju priliku raditi s najboljim svjetskim golmanima, to vam je kao da organizirate nogometni kamp i da vam dođu Messi i Ronaldo.

U sedam dana nije moguće sve naučiti, no znanja i iskustva koja mladi golmani steknu na kampu prava su podloga za rad kroz sezonu.

- Svi mi koji dolazimo, dolazimo podijeliti svoja znanja i iskustva s mlađima koji dolaze. Na kampu svake godine bude i raznih tehnoloških noviteta koja pomažu u treninzima, tako da je za mlade igrače ovakav kamp neprocjenjivo iskustvo - zaključio je Šego.

I ove godine na "Galeb kamp rukometnih golmana" dolazi Borko Ristovski, no njegova uloga od ove godine će biti dvostruka. Naime, nakon kampa rukometnih golmana, u kojem će od 22. do 28. lipnja sudjelovati kao trener i demonstrator, Borko će ostati i na kampu Barcelone u ulozi suorganizatora.

- Ove godine će mi biti malo teže jer sam nedavno postao otac, ali sigurno dolazim i veselim se druženju, kao i svake godine. Kamp u Omišu je specifičan po tome što su svi koji dolaze prijatelji, družimo se i izvan kampa, čujemo se često i prije međusobnih utakmica, dolaze i neki naši treneri... - kaže golman Barcelone i dodaje:

- Organizatori su pogodili dobitnu formulu, dobra ekipa, dobra organizacija i vrhunski uvjeti. Sve to je diglo kamp golmana na vrhunsku razinu i pomoglo nam u dobivanju licencije za kamp Barcelone, na koji ove godine dolaze dvojica mojih suigrača, Viran Morros i Cedric Sorhaindo. To je velika stvar, obojica su velika imena svjetskog rukometa, a potrudit ćemo se da ih u budućnosti bude još i više. I uopće nije pitanje njihove želje, jer svi oni žele doći, samo treba uskladiti njihove obaveze s terminima kampa.

Početkom svibnja u Omišu je održan drugi po redu "Svjetski Ožujsko kup rukometnih veterana", natjecanje koje mnogi drže i neslužbenim svjetskim prvenstvom za rukometaše u mirovini, nastavlja se 22. lipnja osmim izdanjem "Galeb međunarodnoga kampa za rukometne golmane", a završava u srpnju premijernim izdanjem "Kampa Barcelone za rukometaše".

- Omiš će i ove godine biti rukometni centar. Velika je to stvar za sam grad, koji će uz sudionike kampova pohoditi i njihove obitelji, što će imati i iznimno pozitivan gospodarski učinak za grad, povećani broj noćenja, potrošnju... Veseli nas što sve više mladih rukometaša prepoznaje ovo što radimo, što pohodi naše kampove i uči od najboljih rukometaša svijeta, što će im svakako koristiti u budućim karijerama - kazao je organizator Mario Čaljkušić.

Komentiraj, znaš da želiš!