Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovo mora biti dobro: Norveška legenda novi trener Sare Kolak

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kako je do glavnog događaja sezone, Svjetskog prvenstva u Dohi, ostalo još nešto manje od 50 dana, Hrvatski atletski savez se uključio u traženje rješenja za nastalu situaciju

Olimpijska pobjednica i hrvatska rekorderka u bacanju koplja Sara Kolak prekinula je dugogodišnju suradnju sa slovenskim trenerom Andrejem Hajnšekom, a novi trener 24-godišnje Ludbrežanke bit će Norvežanin Andreas Thorkildsen, potvrdio je u nedjelju predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić. 

U razgovoru za Hrvatsku televiziju Veštić je rekao da je do prekida suradnje između Sare Kolak i slovenskog stručnjaka, s kojim je neočekivano došla do olimpijskog zlata u Rio de Janeiru te osvojila brončano odličje na Europskom prvenstvu, došlo jer "razina treninga više nije bila zadovoljavajuća".

Najmanje do kraja sezone

Kako je do glavnog događaja sezone, Svjetskog prvenstva u Dohi, ostalo još nešto manje od 50 dana, Hrvatski atletski savez se uključio u traženje rješenja za nastalu situaciju i u suradnji sa Sarom Kolak pronašao ga u 37-godišnjem, proslavljenom Norvežaninu Thorkildsenu, bivšem dvostrukom olimpijskom pobjedniku (Atena 2004., Peking 2008.) te europskom i svjetskom prvaku u bacanju koplja, koji je 2016. godine završio brojnim odličjima ovjenčanu karijeru. Thorkildsen je bio prvi bacač koplja koji je u istom trenutku držao naslove olimpijskog pobjednika, svjetskog i europskog prvaka.

Kolak je s Thorkildsenom već imala nekoliko probnih treninga i bila zadovoljna načinom na koji su radili, izjavio je Veštić te zaključio da bi suradnja s Norvežaninom trebala potrajati najmanje do kraja ove sezone. (dk)

Komentari (10)
  • simpa cura..skromna..normalna (za razliku od nekih naših drugih atletičarki). želim joj još puno uspjeha.

    11. 8. 2019,   18:23
  • Sara je profesionalka, pa je logicno da se zeli unaprijediti, tezi ka visem. U tom kontekstu promjena trenera je sasvim suvisla. Ne razumijem ove negativne, zlobne komentare.

    11. 8. 2019,   19:50
  • Draga mi je bas nekako, ali sve se bojim da je ovo neka njezina mladenacka zelja prije kvalitete. Prije nekoliko godina govorila je kako joj je on daleko najzgodniji i najprivlacniji.

    11. 8. 2019,   19:32