Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ovo nema veze s kondicijom, imamo psiholoških problema'

None Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Puno smo razgovarali, ali oni respektiraju sve što se događa, imaju uteg na plećima... Kad promaše dva pasa, povuku se dva koraka unatrag, rekao je Kopić o problemima koje igrači imaju

Nogometaš Hajduka odigrali su remi 1-1 s Osijekom i još jednom pokazali da Hajduk ima velikih problema, od napada do obrane. 

- Mislim da smo utakmicu u prvih 15 minuta dobro ušli, nakon toga smo imali dosta neforsiranih pogrešaka u pasu... Osijek je bio defenzivan sa željom za brzim kontra napadom. Protok lopte nije bio onakav kakav je trebao. Primili smo gol iz jedne prilike, a kasnije su se stvari odvijale na način na koji nam nije odgovarao. Htjeli smo nakon prisilnog izlaska kapetana Nižića nešto promijeniti, završili smo utakmicu s četiri napadača, ali nismo uspjeli više od remija. Bilo je i dobrih stvari, nekih koje nisu bile dobre, na koncu moram biti zadovoljan postignutim golom, iako nam je jedina ambicija bila osvojiti sva tri boda - rekao je nakon utakmice trener Hajduka Željko Kopić.

Je li bio preveliki rizik zaigrati s četiri napadača?

- Prvo poluvrijeme u Puli dalo je naznaku što želimo. Danas prvih 15 minuta također. Ovo poslije nije štimalo, ali ne želim držati balans igre kad gubim, uveo sam zato svu raspoloživu 'artiljeriju', dali smo i gol, šteta što nije bila koja minuta ranije. Taj način razmišljanja, želja za golom i pobjedom, doveo me u poziciju da gurnem četiri napadača u igru.

Jesu li bekovi najveći problem Hajduka?

- Mi imamo probleme u igri, svjestan sam toga, ali nisam tip koji će upirati prstom u bilo koga. Grešaka je bilo, zato smo reagirali zamjenama, nastojali smo biti bolji.

Kup, što očekivati, može li Hajduk izbaciti Osijek?

- Nama je prvi cilj dobra regeneracija, psihološki i tjelesno. Ja sam svjestan gdje sam došao, rekao sam igračima da preuzimam odgovornost i da idemo s ambicijom da pobijedimo. Utakmicu u Osijeku će biti kao i svaka druga, postavit ćemo se da prođemo dalje u polufinale Kupa.

Koliko ste bili nervozni zbog debija, ipak je ovo Poljud?

- Nisam tip koji je nervozan, jednostavno sam osjetio ekstremno poštovanje, tako je to, to je posebno, sretan sam što sam to doživio, i sada to moram opravdati napretkom Hajduka.

Zašto je nestala agresija s početka utakmice?

- Ovo nema veze s kondicijom. Ova momčad može više, oni imaju psihološku blokadu. Puno smo razgovarali, ali oni respektiraju sve što se događa, imaju uteg na plećima... Kad promaše dva pasa, povuku se dva koraka unatrag. Ja od njih tražim da idu, da gaze..., danas je to nestalo, ali ćemo nastojati da to bude bolje.

Kako ih osloboditi pritiska, neće biti manji...?

- Neće biti manji, on se smanjiti neće, ali moramo naći optimum u njihovim glavama i svijesti. Moramo prebroditi strah od pogreške, nije lako i jednostavno. Ali moramo.

Što je s Nižićem?

- Cijeli tjedan je bio jedan od pokretača motivacije, kvalitetno je komunicirao i vjerujem da će u srijedu biti spreman.

Komentari (4)
  • Said dobije žuti, minut kasnije sa dvije noge sa leđa u kontri polomi igrača Osjeka i ništa... igra se dok Hajduk ne zabije, 6 minuta nadokade...Da vam nije sudaca, odavno bi ispali iz borbe za 3.mjesto.

    25. 11. 2017,   21:00