Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

‘Ovu državu boli briga za sve nas šampione s OI-a u Riju...’

None Foto: PIXSELL/24sata

TOČNO GODINU DANA Za većinu od naših deset medaljaša ništa se nije promijenilo nakon Rija. Političari se slikaju pored njih i onda ih - zaborave

Prošla je točno godina dana od Igara u Riju, naših najuspješnijih i najtrofejnijih u povijesti. Ali zapravo je trebalo puno manje, svega nekoliko mjeseci da se zaboravi deset medalja, sva zlata, srebra i bronce koje su donijeli jedriličari, veslači, boksači.

- Država i krovne sportske institucije jednostavno nemaju pravi odnos prema nama vrhunskim sportašima. Neću ulaziti u dublje analize, ali i dalje nas medaljaše nitko ne šljivi - kaže Filip Hrgović, naš brončani teškaš iz Rija.

Upomoć mu je priskočio Grad Zagreb.

- Milan Bandić obećao je u mojem kvartu izgraditi mali sportski centar u kojemu ću imati sve što mi treba. Zasad je sve još uvijek samo obećanje, no ipak su se pokrenule prve radnje - kaže Filip.

Nekako najmanje problema imaju atletičarke Sandra Perković i Sara Kolak jer pobjeda samo na jednom mitingu Dijamantne lige donosi, recimo, 10.000 dolara.

S druge, pak, strane jedriličari se muče. Prošla je godina dana, a Šime Fantela i Igor Marenić od stana kojeg im je trebao pokloniti grad Zadar imaju tek - obećanje.

Da ne govorimo o tome da više uopće ne jedre skupa...

- Rekli su nam da za ovu godine nema novca u budžetu, no novi gradonačelnik nam je rekao da će obećanje sigurno biti ispunjeno - istaknuo je Fantela.

Veslač Damir Martin ne traži puno, no ima jedna sitnica:

- Ma, volio bih imati vlastiti kombi, da ne ovisim o drugima...

Zlatnome u trapu Josipu Glasnoviću obećali su posao u vojsci ili policiji. No, pogađate, ništa od toga...

- Do danas se ništa po tom pitanju nije dogodilo, država nije ispunila obećanje. Moram reći da sam jako razočaran. Meni bi taj posao dobro došao da konačno imam sigurnost - kaže Glasnović pa dodaje:

- Milan Bandić mi je sa Streljačkom udrugom Zagreb našao posao voditelja civilnog strelišta na Vrapčanskom potoku - kaže Josip.

Razočarani su naši šampioni, ne da se to skriti. Državu zbilja nije briga.

Komentari (85)
  • Ja da sam olimpijac i da osvojim npr. zlato na OI, ne bih dao ni jednom politicaru da mi se priblizi na povratku u HR, a kamoli da se naslikava sa mnom zbog mog uspjeha...

    5. 8. 2017,   00:10
  • Ma boli ovu državu K*** za sve nas...

    5. 8. 2017,   01:29
  • Svaka njima cast, ali mi ostali moramo raditi da bi oni dobili stanove, dvorane i ostalo. Prijatelju ako od toga cime se bavis ne mozes preziviti, potrazi neki drugi posao kao sto bi i mi ostali napravili na obicnim radnim mjestima.

    5. 8. 2017,   01:28