Obavijesti

Sport

Komentari 85

‘Ovu državu boli briga za sve nas šampione s OI-a u Riju...’

‘Ovu državu boli briga za sve nas šampione s OI-a u Riju...’
1

TOČNO GODINU DANA Za većinu od naših deset medaljaša ništa se nije promijenilo nakon Rija. Političari se slikaju pored njih i onda ih - zaborave

VIDEO

Prošla je točno godina dana od Igara u Riju, naših najuspješnijih i najtrofejnijih u povijesti. Ali zapravo je trebalo puno manje, svega nekoliko mjeseci da se zaboravi deset medalja, sva zlata, srebra i bronce koje su donijeli jedriličari, veslači, boksači.

- Država i krovne sportske institucije jednostavno nemaju pravi odnos prema nama vrhunskim sportašima. Neću ulaziti u dublje analize, ali i dalje nas medaljaše nitko ne šljivi - kaže Filip Hrgović, naš brončani teškaš iz Rija.

Upomoć mu je priskočio Grad Zagreb.

- Milan Bandić obećao je u mojem kvartu izgraditi mali sportski centar u kojemu ću imati sve što mi treba. Zasad je sve još uvijek samo obećanje, no ipak su se pokrenule prve radnje - kaže Filip.

Nekako najmanje problema imaju atletičarke Sandra Perković i Sara Kolak jer pobjeda samo na jednom mitingu Dijamantne lige donosi, recimo, 10.000 dolara.

S druge, pak, strane jedriličari se muče. Prošla je godina dana, a Šime Fantela i Igor Marenić od stana kojeg im je trebao pokloniti grad Zadar imaju tek - obećanje.

Da ne govorimo o tome da više uopće ne jedre skupa...

- Rekli su nam da za ovu godine nema novca u budžetu, no novi gradonačelnik nam je rekao da će obećanje sigurno biti ispunjeno - istaknuo je Fantela.

Veslač Damir Martin ne traži puno, no ima jedna sitnica:

- Ma, volio bih imati vlastiti kombi, da ne ovisim o drugima...

Zlatnome u trapu Josipu Glasnoviću obećali su posao u vojsci ili policiji. No, pogađate, ništa od toga...

- Do danas se ništa po tom pitanju nije dogodilo, država nije ispunila obećanje. Moram reći da sam jako razočaran. Meni bi taj posao dobro došao da konačno imam sigurnost - kaže Glasnović pa dodaje:

- Milan Bandić mi je sa Streljačkom udrugom Zagreb našao posao voditelja civilnog strelišta na Vrapčanskom potoku - kaže Josip.

Razočarani su naši šampioni, ne da se to skriti. Državu zbilja nije briga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica