Obavijesti

Sport

Komentari 120

Pauk leti s liste HNS-a zbog vrijeđanja Armade i Riječana?!

Pauk leti s liste HNS-a zbog  vrijeđanja Armade i Riječana?!
1

Martin Pauk, splitski gradski vijećnik koji je provocirao i vrijeđao Armadu i Rijeku, licencirani je HNS-ov nogometni sudac. Iz Saveza su potvrdili da su pokrenuli postupak i da je ovakvo ponašanje neprilično

VIDEO

Ponoćka je prošla, deco iz Armade, vratite se kući, sarme vam se hlade. Hristos se rodi, napisao je na Facebooku splitski gradski vijećnik i sudac HNS-a Martin Pauk.

HNS: Ovo je neprilično ponašanje

Nakon što je Torcida pod okriljem noći na Kantridi ostavila poruku Armadi, čestitajući im pravoslavni Božić, pripadnici Armade došli su pred prostorije Torcide u Split i razvili transparent “Herojske akcije pod okriljem noći, ovako svatko može doći”.

Te dvije poruke preplavile su navijačke portale, a u priču se uključio splitski gradski vijećnik Martin Pauk, bivši mostovac, a sad član Neovisnih za Hrvatsku Brune Esih.

Ubacio i ustaško znakovlje

Obrisao objavu, ali prekasno, svi su vidjeli sramotu

Martin Pauk nije samo splitski vijećnik, on je i licencirani HNS-ov nogometni sudac koji sudi u nižim ligama. Njegova objava je sramotna da ne može biti sramotnija.

No tu nije stao.

Osim što je izmijenio poruku Armade i ubacio ustaško slovo 'u', dodao je i da u gradu od 120.000 stanovnika, citirat ćemo, “Poznaje nekoliko normalnih i ispravnih ljudi”.

Splitski vijećnik provocirao je i vrijeđao Armadu i cijelu Rijeku
Splitski vijećnik provocirao je i vrijeđao Armadu i cijelu Rijeku

Objavu je nakon nekoliko sati uklonio, no bilo je prekasno jer HNS je već pokrenuo istragu.

- Pokrenut ćemo postupak utvrđivanja činjenica vezanih za navedenu objavu, koju smatramo nepriličnom za nogometnog djelatnika, ako se uistinu radi o objavi g. Pauka. Nakon toga ćemo odlučiti o daljnjem postupanju sukladno postojećim pravilnicima, o čemu ćemo pravodobno obavijestiti javnost - stoji u priopćenju HNS-a.

Prijeti mu drastična kazna

Pauk očito ne shvaća da je puno Riječana dalo život u Domovinskom ratu i da bi on, kao nogometni sudac, danas-sutra mogao suditi u - Rijeci.

No sad mu prijeti i - brisanje s liste sudaca!

Među dokumentima HNS-a pronašli smo obveze i pravila ponašanja nogometnih djelatnika. I već na prvu, Martin Pauk žestoko je prekršio najmanje dvije točke.

Prvu točku, da svi nogometni djelatnici trebaju poštivati načela lojalnosti, integriteta i sportskog odnosa s načelima fair playa, što posebno uključuje obvezu suzdržavanja od svih aktivnosti koje ugrožavaju integritet HNS-a i njegovih natjecanja ili nogometnom sportu narušavaju ugled. 

Sramotnom objavom Pauk je prekršio i točku 10. koja glasi:

- Nogometni djelatnici ne smiju uvrijediti dignitet osobe ili grupe osoba putem prezrivih, diskriminacijskih ili klevetničkih riješi ili djela, a u odnosu na nacionalnu, rasnu, kulturnu, vjersku, političku, spolnu ili bilo koju drugu pripadnost. 

Prema HNS-ovom pravilniku Pauk može biti kažnjen upozorenjem, ukorom, novčanom kaznom, zabranom suđenja, brisanjem s liste sudaca i najtežom kaznom isključenja iz nogometne organizacije.

Nikako mu ne ide u prilog i to što je drugi najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa Damir Mišković, predsjednik Rijeke, nogometnog kluba čije je navijače i grad Pauk vrijeđao, i ako on bude inzistirao na kazni, Martinu Pauku se loše piše...

Na terenu održao minutu šutnja za Praljka

Martin Pauk 2017. godine, na utakmici 3. HNL jug između Uranije i Kamena samoinicijativno je održao minutu šutnje u spomen na generala Slobodana Praljka, osuđenog za ratni zločin nad muslimanima u srednjoj Bosni.

'Minuta šutnje za Praljka? Bilo bi logično da su je svi održali'
'Minuta šutnje za Praljka? Bilo bi logično da su je svi održali'

Praljak je na izricanju pravomoćne presude u Haagu ispio otrov.

Preminuo je u bolnici, a bio je načelnik stožera Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

- Uobičajeno je da se minute šutnje održavaju u spomen na žrtve Škabrnje i Vukovara, kad premine neki dužnosnik ili igrač, poznata osoba... Za takve, uobičajene minute šutnje niti ne dobivamo prethodne najave. A to što minuta šutnje nije održana na ostalim utakmicama odigranima za vikend vjerojatno je pitanje birokracije, netko je očito u petak prerano otišao kući s posla i nije poslao obavijest. U ovakvim okolnostima uobičajeno je da se održi minuta šutnje, tako i postupio, i uopće nisam znao da isto neće napraviti i ostale kolege - rekao nam je tada Pauk.

Na migrante - s mitraljezima?!

Pred kraj prošle godine Pauk je u intervjuu za Dalmatinski portal objasnio kako bi on riješio pitanje migranata koji ilegalno prelaze granicu.

'Zbog migranata treba staviti ogradu i mitraljeska gnijezda'
'Zbog migranata treba staviti ogradu i mitraljeska gnijezda'

Ovaj, kako je za sebe rekao, žestoki zagovornik mira, reda i pravde, postavio bi ogradu s bodljikavom žicom i mitraljeska gnijezda. 

- Čisto iz razloga da ilegalci vide ozbiljnost i da shvate da Hrvati nisu papci poput Šveđana, te da smo spremni braniti sigurnost naših domova, gradova, žena, majki i sestara - rekao je tada Pauk.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu