Obavijesti

Sport

Komentari 5

Pa tko bi ga pustio: Leclerc ne ide iz Ferrarija još 5 godina

Pa tko bi ga pustio: Leclerc ne ide iz Ferrarija još 5 godina
1

Prije dolaska u momčad kroz čiju je vozačku akademiju prošao 2016. godine, Leclerc je u Formuli 1 debitirao 2018. za upravljačem Alfa Romeo Saubera te u 21 nastupu osvojio 39 bodova

VIDEO

Monegaški vozač Formule 1 Charles Leclerc (22), koji je za upravljačem Ferrarija u prošloj sezoni ostvario dvije pobjede i ukupno osvojio četvrto mjesto u redoslijedu svjetskog prvenstva s 264 boda, potpisao je za momčad iz Maranella novi petogodišnji ugovor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ferrarijev muzej u Maranellu 00:47

- Iznimno sam zahvalan što mogu voziti za takvu momčad. Naučio sam toliko toga u svojoj prvoj sezoni. Ovo je čvrsto uporište za izgradnju snažne veze u godinama koje su pred nama - napisao je Leclerc u svojoj objavi na društvenim mrežama, nakon što se obvezao na vjernost Ferrariju do 2024.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prošloj sezoni, u kojoj je u Ferrariju zamijenio Finca Kimija Raikkonena, Leclerc je već u drugoj utrci došao do pobjedničkog postolja osvojivši treće mjesto u Bahreinu, da bi u rujnu dočekao i svoje prve dvije pobjede ostvarene u nizu na Velikoj nagradi Belgije te pred domaćim navijačima na Velikoj nagradi Italije. Na kraju je u redoslijedu vozača završio i ispred momčadskog kolege Nijemca Sebastiana Vettela, nominalno prvog vozača Ferrarija. 

Prije dolaska u momčad kroz čiju je vozačku akademiju prošao 2016. godine, Leclerc je u Formuli 1 debitirao 2018. za upravljačem Alfa Romeo Saubera te u 21 nastupu osvojio 39 bodova.

- Charles je dio naše obitelji od 2016. i više smo nego ponosni na rezultate koje postižemo kroz polaznike naše akademije. Sa svakom novom utrkom u ovoj sezoni naša želja da produžimo ugovor s Charlesom bila je sve očitija - izjavio je direktor Ferrarijeve momčadi Mattia Binotto. (dk)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet