Obavijesti

Sport

Komentari 5

Pa toga nema ni u NBA ligi: Igrali dvaput u manje od 24 h

Pa toga nema ni u NBA ligi: Igrali dvaput u manje od 24 h
1

KOME TO TREBA? Igranje dvije utakmice u manje od 24 sata je nakaradno i nehumano, smatraju čelnici naših abaligaša, za koje HKS nema ni najmanje razumijevanja...

VIDEO

Dvije utakmice s počecima u razmaku od 22 sata u dva grada udaljena tri sata vožnje koje je Zadar odigrao - i dobio - ovog vikenda najbolji su dokaz nenormalnosti ove košarkaške sezone.

- Momčad u startu mora biti pripremljena za takve situacije, ali igrači ovako ipak ne mogu pružiti svoj fizički maksimum i pokazati najbolju košarku koju mogu - rekao nam je kondicijski trener Zadra Jure Šango, koji je istu ulogu imao i ovog ljeta s reprezentacijom.

- I reprezentacije igraju dan za danom, ali na tim natjecanjima svi imaju iste uvjete i vrijeme za oporavak - kaže Šango, sretan što se nitko nije ozlijedio zbog umora.

Za sve je odgovoran suludi raspored, koji je proizašao iz novog sustava A1 lige, koja se sad igra tijekom cijele sezone, te neskraćivanja ABA lige, koje je bilo planirano.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zato će Cibona i Cedevita odigrati između 80 i 90 utakmica, a s pripremama će se približiti i stotki. U NBA ligi klubovi odigraju 82 utakmice plus eventualno doigravanje, ali igrači su tamo plaćeni u milijunima dolara, a ne tisućama kuna.

Zadar ne igra Europu, a ipak ima ovako suludi raspored.

Prvenstvo je neregularno

- Željeli smo pomaknuti ili jednu ili drugu utakmicu. No onu u ABA ligi nismo mogli jer je Mega Leks imao vezani avionski let, a HKS nam nije dopustio odgoditi ni ovu sa Zagrebom - požalio se direktor Zadra Boris Skroće.

A razlog za odbijanje odgode bio je TV prijenos.

- To je nakaradno, misle da ABA liga uništava hrvatsku košarku, a uništavaju je odnosi koji u njoj vladaju - rekao je Skroće, s kojim se slaže i prvi čovjek Cibone Aco Petrović.

- Ovo nije humano, a prvenstvo Hrvatske apsolutno je neregularno jer neke utakmice igramo s B momčadi, a kad ispadnemo iz Europe, igrat ćemo s najjačim sastavom. HKS je želio da Cibona i Cedevita svake godine dolaze u manje sredine. A u kojim sastavima dolazimo? Bit će tu još poraza, koji će nas tjerati da maltretiramo Žižića i Šakića da igraju te utakmice i ozlijede se. I kakve će koristi reprezentacija imati od toga - pita Aco.

Mrcvarenje najvećih

- Oni koji su ovo slagali ne razumiju trenažni proces i važnost uigravanja. Neki likuju jer se najveći klubovi mrcvare do krajnjih granica. Ovo je nesretni eksperiment koji će se dogodine, nadam se, ukinuti - rekao je Aco.

HKS je dobio što je htio. Veliki klubovi igraju u “malim” sredinama, ali u pričuvnim sastavima, neuigrani i umorni od gustog rasporeda. I kome je u interesu to gledati? Za iduću sezonu trebat će puno bolje razraditi svoju ideju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu