Obavijesti

Sport

Komentari 0

Pahuljice na testu: Zablistat ćemo bez obzira na ozljede...

Pahuljice na testu: Zablistat ćemo bez obzira na ozljede...
17

Hrvatska seniorska reprezentacija u sinkroniziranom klizanju spremna je za svoj prvi ispit. Mozart Cup, koji će biti od 17. do 20. siječnja, a na kojem će Hrvatsku predstavljati čak četiri ekipe

VIDEO

Voljeli bismo da sinkronizirano klizanje postane olimpijski sport zbog popularnosti i razvoja tog sporta, rekla nam je Ozana Miljković, glavna trenerica kluba sinkroniziranoga klizanja.

Ona se sa seniorskom reprezentacijom priprema za nadolazeće natjecanje u Salzburgu.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

03:26

Riječ je o Mozart Cupu, koji će biti od 17. do 20. siječnja, a na kojem će Hrvatsku predstavljati čak četiri ekipe: napredne kadetkinje, mlađe juniorke, juniorke i seniorke.

- Mozart Cup je prvo međunarodno natjecanje u sezoni i prvi pokazatelj toga gdje se nalazimo u ovom trenutku s pripremom i radom u sezoni - kaže Ozana.

Zagreb maraton

Prvi kontrolni test

Seniorsku ekipu čini 21 klizačica, no natječe ih se samo 16, što znači da se svaka od njih treba izboriti za mjesto u postavi kratkog i slobodnog programa. Ove sezone seniorke kratki program kližu na pjesmu “Mambo Italiano”, dok će u slobodnom programu Hrvatsku predstavljati kompilacijom pjesama “Studio 54” u izvedbi Diane Ross i Donne Summers.

- Uvijek možemo biti spremnije. Ima cura koje su ozlijeđene i bolesne. Posložili smo sastav koji je u ovom trenutku najspremniji i koji može otklizati oba programa u cijelosti - ispričala je glavna trenerica.

Veliki problem predstavlja i manjak ledenih dvorana u Zagrebu, a s obzirom na to da je Dom sportova u vrijeme ljetnih priprema bio u rekonstrukciji, klizačice su trenirale na klizalištu u Sisku.

Slična situacija je i sad, uoči natjecanja, jer se u već spomenutoj dvorani održava Svjetsko prvenstvo u hokeju.

- Protekla tri tjedna trenirali smo svaki dan. Imali smo pauzu za Božić i Novu godinu. Ostale dane smo trenirale zbog toga što počinje Svjetsko prvenstvo u hokeju, pa ostale klizačke discipline neće moći raspolagati ledom u Domu sportova – objasnila je Ozana.

Zagreb maraton

Problemi s manjkom leda

Pripreme za aktualnu sezonu počele su još sredinom svibnja, kad je organiziran ljetni kamp s kanadskim trenerima Ann Shelter i Denisom Pascalom, ujedno trenerom kanadske reprezentacije.

Pascal je složio oba seniorska programa, a za koreografiju su zaslužne Ivana Petljak Gagro i balerina Tina Vrtar Stipić. Kondicijsku pripremu potpisuje Tomislav Bišćan.

Sljedeće veliko natjecanje koje očekuje seniorsku reprezentaciju je Trofej Zagrebačkih pahuljica, od 7. do 9. veljače u zagrebačkom Domu sportova.

Zagreb maraton Zagreb maraton
Zagreb maraton Zagreb maraton Zagreb maraton
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića