Obavijesti

Sport

Komentari 2

Zagreb srušio Celje za jako bitnu pobjedu u Ligi prvaka...

Zagreb srušio Celje za jako bitnu pobjedu u Ligi prvaka...
1

Kako sam s većinom igrača Celja igrao, što u klubu što u reprezentacijama, jako se dobro poznajemo, pa je to bila psihološka igra. To su sve moji prijatelji, zafrkavao sam ih nakon poraza, kaže Kastelic...

VIDEO

Do druge i jako bitne pobjede stigli su rukometaši PPD Zagreba. Palo je Celje 24-22 u Areni Zagreb pred sjajnom atmosferom koju su napravili navijači Zagreba i tako dali vjetar u krila svojoj momčadi.

Zagreb je dobro ušao u utakmicu pa je u prvom poluvremenu bio stalno bio u vodstvu, u jednom trenutku imao je pet golova prednosti.  I u nastavku igrači Zagreba su držali prednost, koja se kretala od tri do pet pogodaka viška. No, u posljednjih deset minuta Celje se primaklo na gol zaostatka, ali igrači Zagreba su se uspjeli oduprijeti i doći do važne pobjede.

Kod Zagreba najefikasniji je bio Zlatko Horvat sa šest golova, a David Mandić zabio je četiri. U ekipi Celja Branko Vujović zabio je pet, a Draško Nenadić četiri pogotka.
 
- Znali smo da nas očekuje teška bitka. Želim čestitati dečkima na igri i izdržljivosti. Vodili smo cijelo vrijeme, malo nam je koncentracija pred kraj pala. Teške su ovakve utakmice. Ova utakmica je imala težinu, i zadovoljan sam sa ovih pet bodova do sad. Želim zahvaliti publici na sjajnom navijanju. Sad smo na jako dobrom putu prema osmini finala - rekao je trener Zagreba Lino Červar nakon jako bitne pobjede. Zagreb je ovom pobjedom došao jako blizu plasmana u osminu finala, no još je puno do kraja.

- U Celju će biti pakao za osam dana. Pred njima je pritisak. Ako izgube, oni praktički ispadaju. Ovo je velika šansa za mlade igrače da pokažu što znaju - zaključio je.

Zagreb je opet predvodio kapetan Zlatko Horvat, no on je upitan za drugu utakmicu zbog ozljede zadnje lože.

- Nešto sam osjetio u zadnjoj loži, nadam se da nije ništa strašno. Igrao sam još poslije toga tako da mislim da je neko istegnuće. Bitno je da smo mi ovo dobili. Oni su u zadnjih par godina isti kao i mi. Rade s mladim igračima i nemaju puno novaca. Pokazalo se da je ovo pravi derbi. Meni je najbitnije da smo mi dobili da se sad možemo pripremati za utakmicu u Celju - rekao je Horvat.

Ova utakmica i pobjeda su posebne bile za jednog čovjeka, Slovenca Urha Kastelica, Zagrebovog golmana, koji je bio igrač utakmice zbog sjajnih obrana u ključnim trenucima, a na kraju se to popelo do brojke Urh je u Celju proveo čak pet godina, a u Zagreb je došao upravo od tamo.

- Za mene je to bila posebna utakmica protiv svog bivšeg kluba gdje sam naučio sve o rukometu. Kako sam s većinom igrača Celja igrao, što u klubu što u reprezentacijama, jako se dobro poznajemo, pa je to bila psihološka igra. To su sve moji prijatelji, zafrkavao sam ih, kao što bi i oni mene da su pobijedili - rekao je Kastelic koji je svjestan da će ga dočekati zvižduci u Celju.

- Sigurno ću dobiti koji zvižduk u Celju, otišao sam naglo.  Ne znam zašto su to oni tako loše primili, ali opet ću dati sve od sebe za pobjedu Zagrebu - zaključio je.

Uzvratna utakmica je već na rasporedu iduću nedjelju u Celju. Na ljestvici skupine B vodi PSG sa 14 bodova, Pick Szeged ima 10, Nantes i Flensburg po 6, PPD Zagreb i Skjern po 5 bodova, Celje 4, a Motor Zaporožje 2 boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače