Obavijesti

Sport

Komentari 24

Tragedija na Giru: Biciklist je poginuo nakon udarca u zid

Tragedija na Giru: Biciklist je poginuo nakon udarca u zid
4

Wouter Weylandt (26) pao je pri velikoj brzini na nizbrdici, 20 kilometara od cilja. Na mjesto nesreće brzo je stigla hitna pomoć. Neuspješno su ga oživljavali 25 minuta...

VIDEO

Wouter Weylandt preminuo je nakon pada za vrijeme treće etape prestižne biciklističke utrke Giro d'Italia. Belgijski biciklist (26) udario je u zid i pao na asfalt 20 kilometara od cilja.

Na mjesto nesreće ubrzo je stigla hitna pomoć. Neuspješno su ga oživljavali 25 minuta. Prebačen je helikopterom i u obližnju bolnicu.

Treća etapa održana je do kraja, a onda su organizatori obavijestili ostale natjecatelje o tragediji pa nije bilo uobičajene proslave na kraju etape. 

Weyland pobijedio prošle godine baš na kobnoj etapi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Wouter je prije 26 godina rođen u Belgiji. Biciklizmom se profesionalno bavio od 2004. godine, a bio je član Leopard Trek tima. Imao je zapaženijih ostvarenja. Pobijedio je na 17. etapi Vuelte 2008. godine i baš na kobnoj trećoj etapi Gira prošle godine.

Biciklistički svijet je šokiran

U šoku smo svi u momčadi. Želimo izraziti sućut Wouterovoj obitelji i prijateljima - među ostalim stoji u priopćenju Leopard-Trek tima.

- Muka mi je, ovakve stvari ne bi se smjele događati - rekao je biciklist Cavendish, a sedmerostruki pobjednik Tour de Francea, Lance Armstrong, putem Twittera je napisao:

- Šokiran sam i tužan. Neka počiva u miru.

Četvrta pogibija na Giru

Weylandt je četvrti biciklist koji je preminuo na Giru i prvi nakon 25 godina. Također, Weylandtova smrt prva je u jednoj od tri najveće biciklističke utrke svijeta (Giro, Tour de France, Vuelta) nakon pogibije Talijana Fabija Casartellija tijekom Tour de Francea 1995. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu