Obavijesti

Sport

Komentari 21

Noć sjajnih nokauta: UFC 224 u Riju bio je za prste polizati!

Noć sjajnih nokauta: UFC 224 u Riju bio je za prste polizati!
1

Amanda Nunes nokautirala je Raquel Pennington, Lyoto Machida brutalno je front kickom zaustavio Vitora Belforta dok je veliku pobjedu ostvario Kelvin Gastelum protiv Jacarea Souze

VIDEO

Pravu borilačku poslasticu pružio je noćašnji UFC 224 u Rio de Janeiru. Priredbe u Brazilu već tradicionalno pružaju dobar show, ali ova noćas bila je nešto posebno. Jer oboren je rekord, točnije izjednačen, po broju završetaka. Samo dvije borbe otišle su do odluke sudaca što drugim riječima znači da je 11 borbi završeno prije posljednjeg zvona.

Amanda Nunes obranila je pojas prvakinje nokautom u petoj rundi u glavnoj borbi večeri. Raquel Pennington pružila je sjajan otpor, ali nije imala snage barem do kraja odraditi borbu kada je već dogurala do pete runde sa sjajnom boksačicom kao što je Nunes. Svojem kutu je prije posljednje runde poručila da nema snage, ali su ju poslali natrag u oktagon i - pogriješili.

Brazilka je, iako jedna od omraženijih prvakinja kada je u pitanju mišljenje vodstva UFC-a, tako stigla do sedme pobjede zaredom i treće obrane naslova. Možda ćemo nakon ove borbe konačno vidjeti potencijalno najbolji okršaj u ženskom MMA-u trenutno, onaj protiv Cris Cyborg.

Ultimate Fighting Championship - UFC 224 - Amanda Nunes v Raquel Pennington
Ultimate Fighting Championship - UFC 224 - Amanda Nunes v Raquel Pennington Ultimate Fighting Championship - UFC 224 - Amanda Nunes v Raquel Pennington Ultimate Fighting Championship - UFC 224 - Amanda Nunes v Raquel Pennington

Nekako bi logično bilo da nakon glavne borbe koju riječ posvetimo doglavnoj. Ali ona će morati malo pričekati. Jer uvodna borba glavnog programa bila je između velikih Vitora Belforta i Lyota Machide. 'The Dragon' konačno ostvaruje uspjehe po kakvim ga svi pamtimo i zbog kojih je stekao renome kakav danas ima kada je bio prvak UFC-a prije ere Jona Jonesa.

Brutalno je nokautirao Vitora Belforta i vezao dvije pobjede što mu nije uspjelo još od veljače 2014. godine. I to na kakav način. Poznat kao sjajan tehničar s nogama, Machida je pogodio 'The Phenoma' brutalnim front kickom, koji je uvelike podsjetio na onaj Andersona Silve 2011. godine. Veliki Belfort je pao kao pokošen, a Machida nije imao potrebu dovršiti ga.

Iz kojeg god kuta pogledali, prizor je jednako bolan. Veliki Machida kleknuo je u parter i iskazao poštovanje prema legendarnom protivniku. Što će biti sljedeće u karijeri velikog Vitora Belforta ostaje vidjeti. Ovo mu je trebala biti oproštajna borba, ali nekako sumnjamo da će se to dogoditi nakon bolnog nokauta.

Veliki Tito se vraća! U ring će ući samo zbog najvećeg rivala
Veliki Tito se vraća! U ring će ući samo zbog najvećeg rivala

Ako je do sada bilo ikakve sumnje oko ovog dečka, iako nakon nokauta protiv Michaela Bispinga nije više trebalo biti, onda je sada više definitivno nema. Kelvin Gastelum pokazao je veoma zreo nastup protiv izvanrednog i iskusnog protivnika kao što je Jacare Souza te uzeo pobjedu podijeljenom odlukom sudaca u doglavnoj borbi večeri. 

Iznimno ritmična borba, s puno tempa, puno preokreta i zapleta na kraju je otišla na stranu Amerikanca. Primio je nekoliko teških udaraca, obranio sve pokušaje napada u parteru majstora grapplinga i dokazao da pripada samom vrhu srednje kategorije. Kapa dolje.

Ultimate Fighting Championship - UFC 224 - Ronaldo Souza vs Kelvin Gastelum Ultimate Fighting Championship - UFC 224 - Ronaldo Souza vs Kelvin Gastelum Ultimate Fighting Championship - UFC 224 - Ronaldo Souza vs Kelvin Gastelum

Slavila UFC-eva mezimica

Iako je na vaganju pala za skoro cijelu kategoriju, MacKenzie Dern nastavila je uspješan niz otkako je stigla u najjaču svjetsku promociju. Amanda Cooper pristala je na borbu s lijepom Dern i uzela joj 30 posto zarade, ali ostala bez pobjede nakon što ju je MacKenzie zaustavila gušenjem u prvoj rundi.

Jela što je htjela! Borkinja pala vagu za skoro cijelu kategoriju!
Jela što je htjela! Borkinja pala vagu za skoro cijelu kategoriju!

Pobjeda je ovoga puta uslijedila nakon nekarakterističnog raspleta u borbama MacKenzie Dern. Sjeo je fantastičan desni overhand nakon čega je Brazilka borbu završila u parteru.

Do pobjede je stigao John Lineker protiv Briana Khellera nokautom u trećoj rundi, a stari majstor Oleksej Olejnik ponovno je pobijedio svojom 'specijalkom'. Još uvijek je jedini borac u povijesti UFC-a koji je slavio tzv. ezequiel chokeom, a gušenjem u prvoj rundi stigao je do svojeg 11. u karijeri što je rekord u MMA-u općenito. Pobijedio je Juniora Albinija.

Superatraktivan nokaut noćas ostvario je Elizeu Zaleski dos Santos u pobjedi protiv Seana Stricklanda. Nema bježanja od spinning heel kicka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica