Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Peđin blitzkrieg: Njegova riječ jača od Calderonove

None Foto: AFP

Vjerovao sam u Bernda, no sportski direktor imao je drukčije mišljenje, rekao je predsjednik Reala Calderon o smjeni trenera Bernda Schustera

U šalama i vicevima Crnogorci slove kao lijen i spor narod, no Predrag Mijatović pokazao se potpuno drukčijim. Način na koji je zamijenio trenera u Real Madridu može se nazvati "blitzkriegom" zato što se sve odvilo u nekoliko sati. Manje od sat vremena nakon što je Schusteru obzanjeno da više nije trener, Juande Ramos pozvan je na doručak s čelnicima Reala te je u kratkom vremenu dogovorio šestmjesečni angažman. Već poslijepodne vodio je prvi trening.
Dan nakon velike promjene na vrućoj klupi Reala medijima se obratio predsjednik Ramon Calderon te iznenađujuće rekao kako osobno nije bio za smjenu trenera.
- Rekao sam Berndu da sam vjerovao u njega, ali sportski direktor je imao drukčije mišljenje. Također, naglasio sam mu da nije smijenjen zbog izjave da ne možemo pobijediti Barcelonu. Rekao sam mu da je smjeni kumovalo više različitih razloga - otkrio je Calderon, koji je drugi put pristao na Mijatovićeve sugestije kad je riječ o promjeni trenera. I Fabio Capello promijenio je sredinu nakon Mijatovićeve odluke.
Sportski direktor Reala u španjoskim je medijima rekao kako je smjena trenera njegova odluka, što pokazuje kolike ovlasti ima u Madridu. Calderon i ostali čelnici u svoga prvog operativca imaju neizmjerno povjerenje, koje on opravdava agilnim i brzim akcijama, baš kao što je radio nekad na travnjaku.

Komentari (1)
  • tog mijatovica treba smjeniti ja nemam pojma kako je on dobio tu poziciju u realu koja mu je budala to dala!

    10. 12. 2008,   14:14