Obavijesti

Sport

Komentari 5

Penguinsi slave: Pittsburgh osvojio četvrti Stanley Cup

Penguinsi slave: Pittsburgh osvojio četvrti  Stanley Cup
11

Penguinsi će pamtiti ovo prvenstvo u kojem su u doigravanju bili bolji od New York Rangersa, Washington Capitalsa, Tampa Bay Lightninga i na kraju Sharksa

VIDEO

Pittsburgh Penguinsi su sinoć, nakon što su u šestoj utakmici finala sa 3-1 pobijedili San Jose Sharkse na njihovom ledu, stigli do četvrtog naslova prvaka NHL-a završivši seriju sa 4-2 u svoju korist. Zadnji su put naslov osvojili 2009. godine, a prije toga 1991. i 1992.

Ovo je zaključak kojeg je bilo teško zamisliti na početku sezone kada su se Penguinsi mučili i kada su doveli Mikea Sullivana da na klupi zamijeni Mike Johnstona 12. prosinca. Pittsburgh je tako postao šesta momčad NHL-a koja je osvojila naslov nakon promjene trenera usred sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sullivan je u momčad uveo više brzine što je odgovaralo Sydneyju Crosbyju koji je sezonu završio kao treći strijelac NHL-a s 36 golova i 85 bodova u 80 utakmica. Na kraju je osvojio Conn Smythe trofej kao najkorisniji igrač doigravanja Stanley Cupa.

Za San Jose Sharkse ovo je bilo prvo doigravanje u njihovoj 25 godina dugoj povijesti u kojem su vodili svega 49.15 minuta od ukupno odigranih 374.53 u seriji.

Pittsburgh je poveo u pet od šest utakmica uključujući i sinoć kada je Brian Dumoulin zabio power-play gol nakon osam minuta igre u prvoj trećini. U drugoj trećini je nadu San Joseu pružio Logan Couture koji je izjednačio na 1-1.  Međutim, Kris Letang zabija za 2-1 nakon asistencije Crosbyja za Pittsburgh.

U zadnjoj trećini su Sharksi uputili samo dva udarca prema golu Matta Murraya koji je utakmicu završio s 18 obrana. Golman Sharksa Martin Jones je upisao 24 obrane.

Crosby je asisitirao i kod zadnjeg gola za Pittsburgh kojeg zabija Patric Hornqvist minutu prije kraja zadnje trećine. Crosby je završio doigravanje završio sa šest pogodaka i 19 bodova. 

Penguinsi će pamtiti ovo prvenstvo u kojem su u doigravanju bili bolji od New York Rangersa, Washington Capitalsa, Tampa Bay Lightninga i na kraju Sharksa.

- Kako možete tražiti više od ovoga? Osvajanje kupa je ono što sanjate i za što igrate - kazao je na kraju Phil Kessel koji je najbolji strijelac Penguinsa s 10 pogodaka i 22 boda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram