Obavijesti

Sport

Komentari 117

Pep: Dinamo je dao upozorenje. Hrvati? Sjajni u svakom sportu

Pep: Dinamo je dao upozorenje. Hrvati? Sjajni u svakom sportu
5

Dani Olmo je budućnost španjolske reprezentacije, rekao je veznjak Manchester Cityja Rodri najavljujući ogled protiv Dinama. "Bio je hrabar otići iz Španjolske u Hrvatsku i pogodio je", rekao je Guardiola

VIDEO

Mnoštvo engleskih novinara okupilo se na konferenciji za novinare Manchester Cityja uoči utakmice protiv Dinama u drugom kolu Lige prvaka, no malo koga zanimalo je što trener Pep Guardiola i veznjak Rodri imaju reći o hrvatskom prvaku, više su se bavili Cityjem i problemima koje imaju u obrani. Ipak, Španjolci su rekli pokoju rečenicu.

Pokretanje videa...

03:58

- Nije loše igrati s petoricom iza i zabiti četiri gola. Pripremit ćemo obje opcije, ali ideja im je jasna. Agresivni su, pogotovo u sredini, daju duge lopte za napadača. Kad izgubiš loptu, brzi su u kontri. Dali su nam upozorenje, pobijedili su Atalantu koja je prošle sezone završila treća, a ni ove sezone nije daleko od Juventusa i Intera - rekao je Guardiola i dodao:

- Naravno da igramo kod kuće i imamo sjajnu šansu osigurati prolazak dalje. Ali moramo se pripremiti na njih, igrači ih još ne znaju. Uvest ćemo ih u to kakav je Dinamo i vidjet ćemo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poznati katalonski trener osvrnuo se i na najboljeg igrača "modrih" Danija Olma.

- Bio je u mladim kategorijama Barcelone, a takvi igrači su kvalitetni. Imao je hrabrosti otići u Hrvatsku, što nije uobičajeno za jednog Španjolca i to se pokazalo savršenim izborom. Bio je jedan od najboljih igrača u mladoj reprezentaciji Španjolske, igrao je iza napadača, na obje strane. Ima sjajnu radnu etiku naprijed i natrag, jako sam sretan zbog njega - dodao je Guardiola i komentirao hrvatski nogomet.

- Ne samo u Hrvatskoj, nego u bivšoj Jugoslaviji. U tom dijelu momčadi su dobre u svim momčadima, košarci, rukometu, nogometu... Imaju nevjerojatan mentalitet, veliki su borci. Drže se kao braća, to je tipično za njih. Nevjerojatno su talentirani. Događalo se to i godinama unatrag, ne samo sad s Rakitićem i Modrićem, nego i u generaciji 1998. Mala su država, borila se za naslov svjetskog prvaka i to pokazuje koliko ima talenta.

City spreman za eru iza Pepa: Van Bronckhorst novi trener?
City spreman za eru iza Pepa: Van Bronckhorst novi trener?

Malo se prevario na kraju seta pitanja o Dinamu i Hrvatima...

- Koji su me Hrvati impresionirali tijekom igračke karijere? Davor Šuker, Mijatović... Puno je igrača, ali nitko određen.

S obzirom na to da su zbog ozljeda otpali standardni stoperi Aymeric Laporte i John Stones, Pep će morati kombinirati. Uz Nicolása Otamendija u posljednjoj utakmici protiv Evertona stoper je bio i Fernandinho, po vokaciji veznjak, a sad je u kombinaciji i španjolski reprezentativac Rodri.

- Ako Fernandinho bude spreman, igrat će. Ovisi o tome koliko će fizički biti spreman, kad se Stones vraća. Imamo mlade alternative, Rodri može to igrati, ali vidjet ćemo. Da, vidim ga na toj poziciji - kaže Guardiola.

A Rodri zna kako je igrati na Maksimiru, izgubio je sa Španjolskom 3-2 u Ligi nacija prošle jeseni.

- Dinamo me iznenadio, ali kad dođeš u Ligu prvaka, sve su momčadi dobre. Nema loše momčadi i uvijek moraš biti spreman. Igrao sam na Maksimiru kad sam igrao protiv Hrvatske, atmosfera i navijači su nevjerojatni, to pokazuje da su velika momčad u Hrvatskoj. Moramo biti koncentrirani, bit će teško. Zabili su četiri gola Atalanti i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Znam jednog igrača, kako se zove... Olmo, da, igra za Španjolsku. Bit će jako teško - rekao je Španjolac i nastavio o Olmu:

- Nismo se puno susretali, mlađi je od mene. Ali gledao sam ga i kvalitetan je. Sretni smo što u Španjolskoj imamo takvog igrača, ima sjajnu budućnost u reprezentaciji i klubu. Želim mu svu sreću. Jako je kvalitetan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića