Obavijesti

Sport

Komentari 25

Perković se u nesretni Šangaj vratila uzevši Dijamatnu ligu!

Perković se u nesretni Šangaj vratila uzevši Dijamatnu ligu!
1

Sandra Perković hicem diska od 68.24 metara osvojila je prvo mjesto na natjecanju Dijamantne lige u Šangaju. Zanimljivo, u Šangaju prošle godine otkrili su joj doping

VIDEO

Hrvatska atletičarka Sandra Perković pobjednica je mitinga Dijamantne lige u Šangaju, u konkurenciji bacanja diska!

Naša je atletičarka u svom povratku na mjesto nesreće (otkriven doping prošle godine) ostvarila najbolji hitac mitinga, te pobijedila na doista impresivan način ispred treće najbolje diskašice ove sezone.

Naime, Perković je hicem od 68.24 za četiri metera i 4 centimetara nadmašila svoju najveću konkurenciju u Šangaju - Amerikanku Stephanie Brown-Trafton (64.20). Trećeplasirana Australka Dani Samuels bila je "kraća" za više od dva i pol metra.

Aktualna europska prvakinja iz Barcelone ostvarila je drugu pobjedu u Dijamantnoj ligi u karijeri (slavila u finalu U Bruxellesu 2010.). Slavljem u uvodnom natjecanje ovogodišnje Dijamantne lige Perković je osvojila 10.000 dolara te četiri boda. Ukupni pobjednik je onaj tko skupi najviše bodova kroz 14 mitinga.

'Po običaju sam najbolji hitac bacila u zadnjoj seriji'

Osjećam se odlično, jedva sam čekala početak sezone. Bilo je vrhunski , da sam bolje zamišljala ne bi se ostvario. Vrijeme je bilo katastrofa, kiša cijelo vrijeme, krug malo nespretan – opisala je Perković, a onda analizirala sam nastup.

- Otvorila sam sa hicem van sektora, znala sam da nas ima devet pa sam sljedeći bacila na sigurno, u trećem sam preuzela vodstvo i dobila još na samopouzdanju.. Čekala sam pravi hitac, nikako mi nije sjeo. I u zadnjoj seriji vrijeme se malo smirilo, znala sam da mogu. Bila je buka u publici jer je počela utrka, a obožavam takvu atmosferu. I eto u zadnjem hitcu po svom običaju zveknula sam disk i bacila državni rekord i rekord mitinga. Na ovakvom ludom vremenu to je i više nego odlično.

- Počela je sezona , sretna sam zbog pobjede i još s osobnim rekordom, može li bolje od ovoga? Vratila sam se gdje pripadam. Trener Ivan Ivančić nakon nastupa je bio presretan. Sada se vraćam u Zagreb trenirati, nakon toga slijedi miting u Eugeneu (Oregon, SAD) – završila je Sandra Perković.

Dijamantna liga, Šangaj, bacanje diska:

1. Perković (Hrv) 68.24 

2. Brown-Trafton 64.20

3. Dani Samuels 62.34

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...