Obavijesti

Sport

Komentari 44

Perković slavila u Šangaju s najboljim rezultatom sezone!

Perković slavila u Šangaju s najboljim rezultatom sezone!
1

Ana Šimić osvojila je treće mjesto u skoku u vis sa 192 centimetra, a Sandra Perković u bacanju diska još je jednom potvrdila da joj nema ravne. Uzela je prvo mjesto s rekordom sezone

VIDEO

Najbolja svjetska diskašica Sandra Perković u subotu je osvojila prvo mjesto na drugom ovosezonskom atletskom mitingu Dijamantne lige u Šangaju s hicem od 70,88 metara, što je najbolji rezultat sezone i rekord mitinga.

Perković je disk bacila 70,88 metara u četvrtoj seriji. U drugoj je disk odletio na 65,37 m, a u trećoj seriji na 67,73 m. Prvi, peti i šesti pokušaji bili su neuspješni.

Svjetska i olimpijska prvakinja je i dosad bila vlasnica najboljeg rezultata sezone, kojeg je ostvarila u Splitu 6. ožujka (70,59 m). Također, srušila je rekord mitinga (70,52 m) kojeg je postavila 2014. godine.

Druga je bila Australka Dani Samuels hicem 67.77 m, ostvarenim u posljednjoj seriji, a treće mjesto osvojila je Kubanka Denia Caballero sa rezultatom 66.14 metara.

- Ova mi pobjeda puno znači, jer velika je stvar kada otvorite sezonu rekordom mitinga i vodećim rezultatom na svijetu. Nikada nisam bila u boljoj formi i malo sam ljuta na sebe što nisam još bolje bacila. No možda mi to uspije na mitingu u Eugeneu (28. svibnja). Prvi put u zadnjih nekoliko godina sam 100 posto zdrava, nema problema s koljenom, gležnjem ili leđima. Moram ostati zdrava kako bih ostvarila san, osvojila zlato u Riju - rekla je Sandra nakon pobjede.

Ana Šimić treća u visu

Hrvatska visašica Ana Šimić osvojila je treće mjesto u skoku u vis s preskočenih 192 cm, što joj je najbolji rezultat sezone, ali i 7 cm lošije od osobnog rekorda..

Pobijedila je Levern Spencer iz Svete Lucije s preskočenih 194 cm, koliko je ostvarila i drugoplasirana Nadežda Dusanova iz Uzbekistana, ali s više pokušaja.

Levern Spencer jedna je od tru visašice koje vode na listi najboljih rezultata ove sezone sa 195 cm. U Šangaju nije bilo Amerikanke Chaunté Lowe i Akele Jones iz Barbadosa.

Ana Šimić je iz prvog pokušaja preskočila 180 i 185 cm. Za visinu 188 cm trebala su joj dva pokušaja, kao i za 190, ali je 192 cm preskočila iz prve. Na kraju je tri puta rušila na 194 cm.

- Ostvarila sam najbolji rezultat sezone, i to je dobro. Nažalost, moj trener nije bio ovdje pa sam imala problema sa označavanjem zaletišta i zato nisam uspjela preko 194 cm. Sljedeća dva tjedna moram raditi na brzini i eksplozivnosti kako bi postizala bolje rezultate. Nadam se da ću na sljedećem natjecanju biti još bolja - izjavila je Ana Šimić.

Inače, rekord mitinga u Šangaju drži Blanka Vlašić, koja je 2007. preskočila 202 cm.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu