Obavijesti

Sport

Komentari 26

Peru je šokirao Čile! U finalu je Copa Americe nakon 44 godine

Peru je šokirao Čile! U finalu je Copa Americe nakon 44 godine
8

Paolo Guerrero izjednačio se s velikim Gabrielom Batistutom na trećem mjestu ljestvice strijelaca Cope svih vremena, Čileanci su zaustavljeni na putu do trećeg naslova u nizu. Peru će u finalu na noge domaćinu

VIDEO

Snovi Čilea da će osvojiti treći naslov prvaka Copa Americe zaredom završili su nakon teškog poraza protiv Perua u Porto Alegreu u noći na četvrtak. Bilo je čak 3-0!

S druge pak strane Peruanci su dosanjali dugi san. Prošli su u finale kontinentalnog turnira nakon 44 godine čekanja! Zadnji su ga put igrali 1975. protiv Kolumbije, koju su tada pobijedili 1-0 i osvojili naslov. Pet su puta izgubili u polufinalnim ogledima. 

Iako su u nokaut fazu stigli tek kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane momčadi, Gerecin Peru bio je nadmoćan kroz fazu na ispadanje i u nedjelju će odmjeriti snage s Brazilom na slavnoj Maracani. Peru je jedina momčad koja je uspjela zabiti gol Čileu u nokaut fazi Copa Americe od 2015. godine.

Štoviše, Peruanci su izgubili samo jednu od posljednjih 10 utakmica na ovome turniru pobijedivši pet puta i odigravši četiri remija.  Ovo je prvi put da je Peru izbacio Čile u nokaut fazi, nakon što su izgubili 1979. (na dvije utakmice) i 2015. godine.

U prvom poluvremenu Čile je imao samo tri pokušaja na gol, a u drugom čak 16, više nego i u jednom drugom poluvremenu u svoja posljednja četiri kontinentalna turnira. 

Prva dva gola zabili su Edison Flores i Yoshimar Yotun. Izvrsni ljevak Flores dobro je reagirao na loptu koju Carillos nije uspio na pravi način zahvatiti glavom te ju je poslao prema daljoj stativi za 1-0.

Drugi gol bio je pogreška čileanskoga golmana. Naime, u trku Peruanaca prema njegovom golu odlučio je izaći izvan kaznenog prostora, što je Peru iskoristio krasnim dodavanjem u šesnaest metara prema Yoshimaru Yotunu, koji je imao lagan zadatak - pospremiti loptu u prazan gol. 

Treći gol, koji je zabio Paolo Guerrero, potpuno je uništio snove Čilea o mogućem izjednačavanju s Argentinom kao rekorderom po broju naslova kontinentalnog turnira. Guerrero je školski pričekao loptu na rubu šesnaesterca, na pomalo nespretan izlazak čileanskoga golmana Ariasa reagirao klasičnom fintom i na kraju loptu ostavio iza njegovih leđa za konačnih 3-0.

Guerrero je tako srušio rekord Eduarda Vargasa kao trenutno aktivnog igrača koji je zabio najviše golova na ovome turniru, točnije 13. Guerrero je sada izjednačen na trećemu mjestu najboljih strijelaca Copa Americe svih vremena, a s njim u društvu nalaze se Ademir, Héctor Scarone, José Manuel Moreno, Jair i - Gabriel Batistuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom