Obavijesti

Sport

Komentari 266

Peti poraz ove sezone: Hajduk je izgubio od Lokomotive 2-1

Peti poraz ove sezone: Hajduk je izgubio od Lokomotive 2-1
7

Spomenimo i da je na poluvremenu Damir Burić napravio zamjenu. Arteagu je zamijenio mladim 18-godišnjim veznjakom Anthonyjem Kalikom. Riječ je o talentiranom australskom nogometašu

VIDEO

Nakon što je jučer Split pobijedio Zagreb 1-0 na Parku Mladeži, danas je odigrana i druga utakmica 23. kola HNL-a. Lokomotiva je na stadionu u Kranjčevićevoj dočekala trećeplasirani Hajduk - i pobijedila! Lokosi su u uzbudljivoj utakmici pobijedili 2-1 i nanijeli Hajduku peti prvenstveni poraz.

Trener Hajduka Damir Burić na teren je poslao sljedeći sastav: Kalinić - Juranović, Bilij, Nižić, Milić - Jefferson, Bencun - Tudor, Sušić, Mastelić - Arteaga. Sreten Ćuk je izabrao ovih jedanaest: Zelenika - Karačić, Prenga, Bručić, Barišić - Leko, Capan - Grezda, Pamić, Fiolić - Andrijašević.

Prva jedanaestorica Hajduka nisu urodila plodom iako su bili bolji u prvih 25 minuta. Imali su nekoliko prilika, a valja istaknuti onu Jeffersona kad je šutirao preko gola premda je bio sam ispred golmana Olivera Zelenike. Teren u Kranjčevićevoj je bio katastrofalan, a delegati su, prije utakmice, rupe i lokve s vodom punili pijeskom. Međutim, kazna za Hajduk stigla je u 26. minuti kad je za vodstvo Lokomotive zabio Eros Grezda.

Na poluvrijeme se otišlo s 1-0, a već u 53. minuti Lokomotiva je povela s 2-0. Nakon loše reakcije Hajdukove obrane, najbolje se u šesnaestercu snašao Franko Andrijašević i zakucao loptu pored nemoćnog Lovre Kalinića. "Bijelima" je nadu vratio mladi Fran Tudor u 65. minuti. Lopta je došla do Milića, a njegov udarac blokirao je Karačić. Lopta se odbila do Tudora, koji s par metara ne promašuje i postiže svoj četvrti prvenstveni gol ove sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do kraja utakmice valja istaknuti izravni crveni karton Tina-Svena Sušića, sjajnu priliku Ivana Fiolića u 86. minuti i igranje rukom Borne Barišića u kaznenom prostoru Lokomotive.

Reprezentativac BiH je zbog "udaranja" nogometaša Lokomotive u lice zaradio prijevremeni odlazak pod tuš dok je Ivan Fiolić sam istrčao pola terena, došao pred golmana Kalinića, ali nije se odlučio pucati. Čekao je i čekao, a na kraju mu je uklizao Juranović i odnio loptu. Desetak minuta prije kraja utakmice Hajduk je mogao doći do izjednačenja da je sudac Tihomir Pejin svirao penal. No to se nije dogodilo iako je Barišić igrao rukom.

Spomenimo i da je na poluvremenu Damir Burić napravio zamjenu. Arteagu je zamijenio mladim 18-godišnjim veznjakom Anthonyjem Kalikom. Riječ je o talentiranom australskom nogometašu koji je u Hajduk stigao na prijedlog Josipa Skoke, a danas je upisao svoje prve minute u HNL-u.

Je li Hajduk zakinut za penal ili nije? Odgovor možete dati u anketi portala Goal.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 266
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu