Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Petica' za rušenje prvaka: Lille je dobio PSG nakon 7 godina

'Petica' za rušenje prvaka: Lille je dobio PSG nakon 7 godina
1

Prošle nedjelje PSG je mogao potvrditi naslov domaćom pobjedom protiv Strasbourga, no odigrao je 2-2, uslijedio je poraz od Lillea, a sljedeću priliku imat će u srijedu kada gostuje kod Nantesa

VIDEO

Nogometaši PSG-a propustili su i drugu priliku za osiguranje naslova prvaka Francuske, oni su u posljednjem susretu 32. kola izgubili na gostovanju kod drugoplasiranog Lillea sa 5-1 (1-1) i tako potvrdu osvajanja osmog naslova nacionalnog prvaka, a šestog u posljednjih sedam sezona odgodili za još najmanje tri dana. Lilleu je to prva pobjeda nad PSG-om nakon sedam godina, ali i prva pobjeda u prvenstvu u kojoj su zab ili pet golova još od 1952. godine.

Parižanima je u Lilleu bio dovoljan i bod za teoretsku potvrdu naslova, no domaći su imali druge planove. Lille je poveo u 7. minuti autogolom Meuniera, a samo četiri minute potom Bernat je poravnao na 1-1. No, Bernat je u 38. minuti isključen, a domaći su u nastavku stigli do velike pobjede preko Pepea u 51., Bambe u 66., Gabriela u 71. i Josea Fontea u 84. minuti.

Jedan je pogodak zabio i bivši Dinamov stoper Gabriel, koji je prošle sezone bio na šestomjesečnoj posudbi u Dinamu, ali odigrao je samo jednu utakmicu.

Drugi Lille sada ima 64 boda, 17 manje uz utakmicu više od PSG-a te bi Parižanima naslov mogao izmaknuti samo ukoliko oni izgube svih sedam utakmica do kraja, a Lille pobijedi svih svojih šest preostalih dvoboja.

Lilleu je ova pobjeda mnogo važnija u borbi za drugo mjesto jer sada ima osam bodova više od trećeg Lyona.

Prošle nedjelje PSG je mogao potvrditi naslov domaćom pobjedom protiv Strasbourga, no odigrao je 2-2, uslijedio je poraz od Lillea, a sljedeću priliku imat će u srijedu kada gostuje kod Nantesa u zaostaloj utakmici 28. kola.

Ranije u nedjelju je hrvatski veznjak Toma Bašić igrao za Bordeaux do 75. minute u 3-0 (0-0) porazu na gostovanju kod Saint-Etiennea. Strijelci za Saint-Etienne bili su Khazri (56-11m) i Debuchy (74, 90).

Bordeaux je ostao 13. na ljestvici sa 38 bodova, dok je Saint-Etienne skočio na četvrto mjesto sa 53 boda, dva više od petog Marseillea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica