Obavijesti

Sport

Komentari 61

Petko je klasa, Luka arhitekt, a Vlašić... Slovačka noćna mora!

Petko je klasa, Luka arhitekt, a Vlašić... Slovačka noćna mora!
1

Kod naših su dominirali nositelji smjene generacija, Bruno Petković i Nikola Vlašić, uz sveprisutnog Luku Modrića koji se vraća u formu na kojoj je postao najbolji igrač svijeta, skandirali su mu devet puta

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija razbila je Slovačku 3-1 na Rujevici i tako osigurala plasman na Euro 2020. Titulu igrača utakmice ponio je Bruno Petković koji je zabio odlučujući gol i još nekoliko puta opasno zagrijao Dubravku.

Hrvatska, 4-2-3-1

Dominik Livaković (7) - U ono malo posla što je imao: besprijekoran. Za gol nije kriv. 'Livi' je klasičan primjer dobrobiti koju europski Dinamo donosi Vatrenima. Sa 24 godine na talent kalemi velike utakmice u klubu, a onda blista i u reprezentaciji koja ima golmana za sljedećih - 10 godina.

Tin Jedvaj (6) - Na stranu ona divna anomalija sa Španjolcima u Maksimiru u Ligi nacija, desni bok nije njegovo prirodno okruženje i vidljivo je da Tin, uz sav svoj talent i svestranost 'krpa' tu poziciju kao nužna opcija. Kao cijela obrana: najsretniji dok Hrvatska napada, da se ne mora brinuti o protivničkom lijevom boku.

Duje Ćaleta-Car (6) - Povratnik i dio stoperskog dueta koji na ovoj razini nikada nije igrao zajedno. I on i Perić bili su najsretniji kada je žarište priče bilo na slovačkoj polovici terena. Tek su mu 23, bit će sve bolji kako vrijeme bude odmicalo.

Dino Perić (6) - Debitant i sama činjenica da je od prve minute igrao za Hrvatsku je sama po sebi sjajna. Očekivana lagana impresioniranost debijem i važnošću utakmice bili su vidljivi, ali Dino je odigrao utakmicu kojom pokazuje da se na njega može računati i ne samo u situacijama kao što je bila ova na Rujevici (stoperska 'križaljka' bez Lovrena i Vide).

Borna Barišić (6,5) - Pola ocjene više za asistenciju Perišiću za treći gol. U prvom poluvremenu nedorečen kao gotovo svi Vatreni. U momčadi bez potrebne ravnoteže ni Gerrardov i Dalićev nije mogao briljirati. U nastavku prodisao i sve zasladio' bonbon-ubačajem' slijeva za 3-1.

Luka Modrić (7) - Vraća se u ritam u kojem je postao najbolji nogometaš svijeta, ali čak ni on u prvih 45 minuta nije bio na svojoj razini (uključujući neiskorišteni zicer u 8'). No kad je 'postalo gusto' uhvatio se arhitekture igre i posložio i naše i Slovake na svoje mjesto. Od 10 skandiranja Rujevice devet je bilo za Luku. 

Marcelo Brozović (6,5) - Proslavio 27. rođendan, a izgleda da ga 'raubanje' u Interu očekivano troši više nego što bi navijače Vatrenih to željeli. Brozović je takav majstor i 'maratonac' da zapravo ne može odigrati loše, ali od njega ipak očekujemo nijansu više. I dobit ćemo ju, kad bude najpotrebnije - na Euru.

Ante Rebić (5,5) - U Milanu je pričuva, igrač van pravog natjecateljskog ritma i premda je izbornikova odluka da Rebićevu silinu stavi u službu momčadi od 1. minute imala svoju logiku, Ante svoje 54 minute 'potrošio' bez učinka na kakav nas je naviknuo. Nedorečen u oba smjera premda ostaje činjenica da je zamijenjen minutu prije nego su Vatreni zaigrali onako kako smo očekivali od početka.

od 54. Josip Brekalo (7) - Nije čudo da je s njegovim ulaskom koincidirao žestoki i nezaustavljivi udar naših na Slovake koji su se do Brekalovog ulaska još nečemu nadali, a onda... Potonuli bez povratka pod riječkom kišom. Još jedan koji pokazuje da smjena generacija može proći bez stresa i brige. Na Brekala se računa zatvorenih očiju.

Nikola Vlašić (7,5) - Čovjek koji je solo-egzekucijom u 56' pokrenuo Hrvatsku. Dalić ga je zamijenio u 75', a Rujevica ga 'ocijenila' zaglušujućim ovacijama. Rakitića nismo imali, a to nismo osjetili jer Nikola je donio ono što uvijek donosi: dinamiku, hrabrost u traženju lopte i rješenja na 

od 75. Mateo Kovačić (-) - premalo igrao za ocjenu

Ivan Perišić (7,5) - Još će dati jako puno, a već je povijest hrvatskog nogometa. Nekad djeluje 'težak', van ritma utakmice, a onda... Pobjegne protivnicima i povuče potez nakon kojeg je Hrvatska definitivno skinula svaku brigu sa vrata. Strijelac trećeg gola, rutiner i majstor.

od 81. Mislav Oršić (-) - igrao prekratko za ocjenu

Bruno Petković (8) - Igrač utakmice. Zabio gol koji je Slovacima 'ubio volju za životom'. Početkom godine mnogi nisu ni znali tko je Bruno Petković. U međuvremenu je svima objasnio tko je. Majstor, igračina, hrvatska nogometna sadašnjost i budućnost. Silina i znanje, skok i trk, duel i osjećaj za gol... I dok čeka na Kramarića, Hrvatska je što se 'devetke' tiče mirna jer u Petkoviću ima klasu za pohod na Euro.

Slovačka (4-3-3): Dubravka 7 -  Pekarik 7, Vavro 5, Škriniar, 5 Hancko 5 - Lobotka 5,5, Kucka 5 (od 79' Hrošovsky), Hamšik 5 - Rusnak 6 (od 63' Haraslin), Boženik 7 (od 72' Duriš), Mak 5.

 

POSLUŠAJTE NOGOMETNU HIMNU 'MOJA CROATIA'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka