Obavijesti

Sport

Komentari 11

Petorica Hrvata idu na NBA draft: Šamanić, Nakić, Bajo...

Petorica Hrvata idu na NBA draft: Šamanić, Nakić, Bajo...
1

Ono što je zajedničko čak trojici od petorice - Baji, Nakiću i Kalajžiću, je to da su pod istom agencijom - Beobasketom, koju vodi srpski superagent Miško Ražnatović

VIDEO

Sve je više zainteresiranih Hrvata za izlazak na ovogodišnji NBA draft. A kako sad stvari stoje, za to su se već prijavila petorica naših košarkaša - Luka Šamanić, Darko Bajo, Leo Čižmić, Toni Nakić i Mate Kalajžić

Naravno, i dalje je upitno hoće li ova petorka izaći na draft ili će se pak povući do 20. lipnja, kad će se održati u New Yorku. 

Američki eksperti vjeruju kako će se za ovaj draft prijaviti rekordan broj igrača (lani ih je bilo 236), a pravo izlaska na draft imaju igrači koji ove godine imaju između 19 i 22 godine. Od hrvatskih košarkaša najbolje kotira 19-godišnji Luka Šamanić koji bi, prema nekim informacijama, na 43. poziciji mogao biti “uhvaćen” od strane Minnesote Timberwolvesa. 

Opet, mnogi vjeruju kako bi mladi hrvatski košarkaš mogao biti izabran i već krajem prve runde. Za preostalu četvoricu košarkaša na ovogodišnjem draftu vjerojatno neće biti sreće, ali će svi dobiti na cijeni, neki se onda i bolje pozicionirati za draft 2020. godine. 

Ono što je zajedničko čak trojici od petorice - Baji, Nakiću i Kalajžiću, je to da su pod istom agencijom - Beobasketom, koju vodi srpski superagent Miško Ražnatović. Miško je iznimno bitno ime u košarkaškom svijetu, a pod njom su brojne zvijezde poput Ivice Zupca, Darija Šarića, Nikole Jokića.   

Od ostale četvorke van Šamanića, koji nastupa u Olimpiji, najbolju sezonu igra Toni Nakić. Krilo Šibenika prometnulo se u prvo ime momčadi, zabiaj 13,8 poena, hvata 4,3 skoka po utakmici, a ima i 3,3 asistencije. Od njegove ruke ove sezone padali su mnogi, a Cedeviti je u dvije prvenstvene utakmice zabio 22 i 28 poena. 

Kalajžić je bek Splita koji je već nastupao i za reprezentaciju, a ove sezone nema baš najbolju godinu. Ipak, svejedno postiže solidne brojke od 9,5 poena i 4,2 asistencije. Najbolju utakmicu u hrvatskom prvenstvu odigrao je protiv Bosca, kojem je zabio 26 poena. Bajo pak nastupa za Cedevitu u Premijer ligi, zabija 9,6 poena i hvata 5,3 skoka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica