Obavijesti

Sport

Komentari 15

Petra, kraljica zemlje s najviše pobjeda na touru! 'Tresem se'

Petra, kraljica zemlje s najviše pobjeda na touru! 'Tresem se'
1

Muguruza u Madridu, pa Jabeur, Mladenović i druga tenisačica svijeta Karolina Pliškova. Petra Martić nastavila je svoj odličan zemljaški niz ove godine i pokazala koliko je moćna na toj podlozi

VIDEO

Kad ću stati? Nadam se da za tjedan i pol, haha. Bila su dva seta, ali je bilo teško. Držala mi je pritisak cijela dva seta, trčala sam gore-dolje po cijelom terenu. Presretna sam što sam izvukla pobjedu i jedva čekam sljedeći meč, rekla je nakon maestralne pobjede u trećem kolu Roland Garrosa hrvatska tenisačica Petra Martić.

Igračica je s najviše pobjeda na zemlji od svih igračica ove godine, 14. Bolja je čak i od Simone Halep. Drugi je put izborila osminu finala Roland Garrosa, ovaj put bilo je to sa stilom. 'Pomela' je drugu nositeljicu turnira Karolinu Pliškovu (6-3, 6-3).



- Ne mogu vjerovati, tresem se. Toliko je emocija u meni. Ali fokusirat ću se samo na sljedeći meč. Ne smijem razmišljati o brojevima, trebam igrati i nadam se da ću nastaviti igrati ovako - zaključila je skromno Petra.

Sve je krenulo na 'crnoj zemlji' Charlestona. Martić je pobijedila Amerikanku Anisimovu, zatim Minellu pa Pegulu. U četvrtfinalu je slomila i Švicarku Belindu Benčić s laganih 2-0. Tada je u polufinalu izgubila od Caroline Wozniacki, ali nije dugo tugovala. Uslijedio je Istanbul.

Tennis: BNP Paribas Open-Day 3

Tamo je Petra redom dobivala Zidanšek, Bogdan i Mladenović, sve sa 2-1 u setovima. Zatim joj je kod 1-0 u setovima Gasparjan predala meč, a u finalu je opet s 2-1 bila bolja od Vondroušove. Tu nije stala jer je već u prvom kolu Madrida pomela nekadašnji svjetski broj 1, Garbine Muguruzu s 2-0. Predale su joj potom mečeve Kerber i Vekić, a u četvrtfinalu je izgubila od Stephens 2-0.

No, Petra je u spomenuta dva poraza pružala dobar otpor i pokazivala dobru zemljašku formu. Sve se nastavilo spomenutim pobjedama na pariškoj zemlji. Pokazala je hrvatska tenisačica kako joj igra ima glavu i rep. Ima širok spektar rješenja i ne oslanja se na jedan segment igre. Poboljšala je servis, a za razliku od nekih tenisačica koje su bolje rangirane od nje, više koristi glave nego li mišiće i to joj je veliki 'forte'.

Skraćene lopte dovela je gotovo do savršenstva, a svojim tenisom s malo pogrešaka može nauditi svakoj tenisačici. U 28. godini na vrhuncu je forme i sad bi to mogla iskoristiti. Ovim je pobjedama pokazala kvalitetu, ali korak više ne bi bio iznenađenje. Pariška zemlja očito joj odgovara i tko zna što možemo očekivati u nastavku natjecanja. 

Prva nositeljica turnira Simona Halep je u gornjem dijelu ždrijeba, a Petrine predstave svakako 'otvaraju apetit' prema velikom uspjehu. Prvo ju čekaju Kanepi ili Kudermetova koje su trenutno lošije tenisačice na zemlji od Petre, a nakon toga Mertens Sevastova ili Vondroušova. Polufinale nosi mogući susret sa Svitolinom, Stephens ili pak Muguruzom, ali o tom, potom. 

Dosad je osvojila skoro 1,8 milijuna kuna u Parizu, a prolaskom u četvrtfinale ta bi se brojka mogla popeti i na 3 milijuna kuna. Petra može daleko, svjesna je toga, a svjesni smo i mi. No, korak po korak i možda nas nakon dugo godina čeka veliki iskorak za naš ženski tenis.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta
Realovci ujedinjeni: 'Taj igrač mora ostati igrati još godinama'
NAJ-POTEZ UTAKMICE

Realovci ujedinjeni: 'Taj igrač mora ostati igrati još godinama'

Toni Kroos krasnom je asistencijom omogućio Viniciusu da zabije vodeći gol kod Bayerna. Trener Carlo Ancelotti ističe: Bellingham je imao grčeve, imam jake adute na klupi (Modrića, op.a.) i moram ih iskoristiti