Obavijesti

Sport

Komentari 26

Petrić prekida igračku karijeru; Falit će mi ova prekrasna igra...

Petrić prekida igračku karijeru; Falit će mi ova prekrasna igra...
1

Hvala mojoj obitelji, hvala mojim prijateljima i hvala svim navijačima na nezaboravnim trenucima. Nedostajat ćete mi, kao i ova prekrasna igra, napisao je Petrić na Facebooku

VIDEO

Hrvatski napadač i bivši reprezentativac u redovima Panathinaikosa Mladen Petrić (35), objavio putem Facebooka kraj svoje igračke karijere.

- Ponekad slika kaže više od tisuću riječi. No, u ovom slučaju imam nešto za reći. Nije važno koliko će mi sutra biti teška moja posljednja utakmica na Leoforosu. Želim zahvaliti svom treneru Andrei Stramaccioniu što je vjerovao u mene i zamolio me da nastavim karijeru, ali nakon 19 godina kao profesionalac, došlo je vrijeme da kažem zbogom! Prije svega, želim zahvaliti svojoj ženi Despini koja je uvijek bila na mojoj strani i podržavala me zadnjih 13 godina. Hvala mojoj obitelji, hvala mojim prijateljima i hvala svim navijačima na nezaboravnim trenucima. Nedostajat ćete mi, kao i ova prekrasna igra - stoji u Petrićevom obraćanju putem društvene mreže.

Rođen 1. siječnja 1981. u Brčkom (BiH), profesionalni put započeo je u švicarskom FC Badenu gdje se zadržava do 1999. Potom prelazi u Grasshopers gdje u 114 nastupa zabija 30 golova u pet sezona. Tehnički nadarenog napadača prepoznao je i Basel u kojem provodi tri sezone (72 nastupa, 38 golova) da bi se otisnuo u njemačku Bundesligu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Debitirao kod Jozića, zadnju utakmicu odigrao pod Štimcem

Od 2007. do 2008. igra za dortmundsku Borussiju za koju postiže 13 golova u 28 nastupa, no prave bundesligaške dane provodi u HSV-u od 2008. do 2012 za kojeg kroz 99 nastupa zabija 38 golova. Stigao je još i do Londona zaigrati za Fulham i West Ham, da bi se od 2012. skrasio u grčkom Panathinaikosu za kojeg je u 54 nastupa zabio 12 golova.

Za 'vatrene' je debitirao pod Mirkom Jozićem u studenom 2001. u prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje, a prvi gol za Hrvatsku zabija 21. kolovoza 2002. u prijateljskom ogledu protiv Walesa u Varaždinu.

Veljača 2013. donosi njegov posljednji gol i nasutp za Hrvatsku protiv Južne Koreje u Londonu. Reprezentaciju je tada vodio Igor Štimac. Za hrvatsku je nastupao u 45 utakmica i upisao 13 golova.

Obranio penal Francuzima, Englezima 'oteo' Euro '08

Ipak, dva su poteza obilježila njegovu karijeru. Prvi je obranjeni penal u dresu Basela protiv Nancyja u Europskoj ligi.

A drugi, onaj vrlo drag svakom Hrvatu (ali i Rusu), prekrasan je gol Englezima na Wembleyju koji im je oduzeo put u Austriju i Švicarsku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener