Obavijesti

Sport

Komentari 17

Pilić: Novak je 20 minuta igrao protiv Gorana i nije promašio!

Pilić: Novak je 20 minuta igrao protiv Gorana i nije promašio!
1

Đoković je od malena bio fasciniran Goranovim servisom. Što može sad Novak naučiti od njega? Ha, uvijek su dvije glave pametnije nego jedna..., kaže Nikola Pilić

VIDEO

"Vjerujem da je puno ljudi uzbuđeno zbog naše suradnje, a pogotovo jedan čovjek, šjor Niki Pilić. Dragi Niki, hvala ti što si mi dao priliku da Goranu nosim užinu i skupljam mu lopte dok se pripremao za svoj slavni trofej na Wimbledonu 2001. godine. To je bilo ostvarenje sna za mladog tenisača koji je gledao kako postati kao Goran. Sad smo ujedinili snage u pohodu na London."

Tom se razdraganom porukom Novak Đoković zahvalio Goranu Ivaniševiću što je pristao biti dio njegova stožera. Barem u Wimbledonu.

Nikola Pilić (79) živo se sjeća tih dana kada je mladi Novak Đoković bio kod njega u akademiji i Gorana gledao s divljenjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nole je tada imao 14 godina i upoznali su se kod mene u Münchenu. Zamolio sam Gorana, koji je bio velika zvijezda, trostruki finalist Wimbledona, da odigra pet minuta s njim. Na kraju su igrali 20 minuta i Novak nije promašio ni jednu loptu! Goran mi je rekao 'Šjor Niki, od ovog maloga stvarno može nešto biti' - ispričao nam je Pilić.

Da od tog maloga 'može nešto biti' šjor Niki je znao otkako ga je uzeo pod svoje.

- Ne mogu reći je li mu Goran bio najveći uzor, ali možete misliti koliko dječaku od 14 godina znači da zaigra s takvom veličinom, ništa mu se bolje ne može dogoditi.

S Đokovićem je Pilić u redovitom kontaktu.

- S Goranom se vidim možda jednom u dvije godine, ali s Novakom sam u stalnom kontaktu. Dok sam s njegovim roditeljima razvio odličan odnos.

Dakle, znali ste da se Novak sprema pozvati ga u stožer?

- Ne, nisam, nije mi to najavio.

Što najbolji tenisač svijeta još može naućiti od Ivaniševića?

- Dobro je imati u stožeru čovjeka koji je osvoio Wimbledon. Iako ih je Nole osvojio četiri... Dvije glave, odnosno tri jer tu je i prvi trener Vaida, znaju bolje nego jedna.

Dobro, što ga kod Gorana najviše fascinira?

- Još kao dječak bio je fasciniran Ivaniševićevim servisom. U tom trenutku servis mu baš nije bio dobar, kao ni volej, dok je Goran imao bogomdan servis. Kao što Nole ima retern. S vremenom je vježbao i znatno popravio servis i volej - dodao je Pilić, te zaključio:

Paul Zimmer/daviscup.com

- Kako je Đoković u četiri mjeseca došao s 22. mjesta na prvo, uz ogromnu prednost pred drugim, to je čudesno. Ili kako je 2016. godine osvojio 17.000 ATP bodova... to se ne bu opet dogodilo!

Pilić je i s Ivaniševićem (četvrti igrač 2005.) i s Đokovićem (2010.) osvojio Davis cup.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska