Obavijesti

Sport

Komentari 388

Fabregas u lutriji penala odveo Španjolsku u novi finale Eura!

Fabregas u lutriji penala odveo Španjolsku u novi finale Eura!
25

Španjolska reprezentacija 1. srpnja branit će europski naslov nakon što je u trileru penala izbacila Portugal s 4-2 (0-0)! Čovjek odluke bio je 'džoker s klupe' Fabregas

VIDEO

Bili su kritizirani od prve utakmice s Italijom, koja ih je u jednom trenutku držala u šaci, protiv Hrvatske pomogao joj je sudac Stark, a protiv slabih Francuza su bili neuvjerljivi. Španjolska i njena 'tiki-taka' bila je naveliko kritizirano, ali njoj to nije važno jer i s takvim nastupima branit će europski naslov 1. srpnja u Kijevu!

U najdosadnijoj utakmici na cijelom Europskom prvenstvu Španjolska je u polufinalu izbacila Portugal nakon raspucavanja 4-2 (0-0) i izborila četvrto europsko finale! Da su obje momčadi igrale do jutra, sigurno ne bi bilo pobjednika, a nakon 'šahovske partije', pobjednika su jedini moglI odlučiti udarci s bijele točke.

Biti u još jednom finalu ravno je čudu! Pun sam emocija, rekao je čovjek odluke Cesc Fabregas

A čovjek odluke bio je igrač koji je najviše puta na Eurima ušao kao džoker s klupe, Cesc Fabregas! Barcin veznjak pogodio je četvrti odlučujući penal i srušio snove Cristiana Ronalda i Portugalaca o drugom finalu u povijesti. Sudbina je očito htjela da to bude jer je istu stvar, pobjednički gol u raspucavanju, napravio prije četiri godine izbacivši Italiju u četvrtfinalu istim rezultatom 4-2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U tragičara se pretvorio Bruno Alves, koji je u petoj seriji pogodio prečku što je 'furiji' otvorio težak put do finala u kojem ima priliku postati prva momčad koja je obranila europski naslov.

- Pun sam emocija nakon ovako duge sezone. Zaslužili smo pobijediti. Ponosan sam sam što sam Španjolac i što igram za ovu momčad - rekao je Sergio Ramos.

Što reći o utakmici takvih dviju momčadi s takvim imenima koja igraju u najvećim klubovima poput Barcelone i Reala, osim velikog razočaranja. U Donjecku je izgubio nogomet i gledatelji koji su 120 minuta gledali najozbiljnijeg protivnika Španjolske dosad na Euru zaustavivši 'tiki-taku', koja je samo Italiji dopustila da primi gol. Nevjerojatno zvuči podatak da su Španjolci prvi udarac u okvir gola Ruija Patricija uputili u 68. minuti!

Bila je ovo jako izjednačena utakmica. Bili smo malo bolji u produžetku, a Portugalci su izgledali umorno. Bilo je jako teško, ali dečki su još jednom pokazali samo najbolje, rekao je Vicente del Bosque

Cristiano Ronaldo se sa suigračima borio protiv neuvjerljive igre Španjolske koja je na mahove znala ozbiljno zaprijetiti. A CR7 moći će žaliti za propuštenom prilikom u posljednjoj minuti regularnog dijela. Nakon toga uslijedio je 'anti-nogomet' s obje strane koje su čekale penale, a 'furija' je četvrti put u raspucavanju bila uspješna, dok je Portugal doživio prvi takav poraz.

- Ako samo mogao birati način na koji ćemo izgubiti, ne bi bio ovakav, ali nekako morate izgubiti. Bili smo bolji u 90 minuta, ali su Španjolci bili jači u produžetku, sjajna su momčad - rekao je neutješni portugalski izbornik Paulo Bento.

Momčad Vicentea Del Bosque sam plasman u finale može naveliko slaviti jer koga god dobije, Njemačku ili Italiju, čeka ju 'sizifov posao' u obrani naslova. No zapamtite kako je Španjolska kritizirana od prvog dana, a gledajte gdje je sad.

Zanimljivosti:

  • Španjolska će igrati četvrto finale na Europskom prvenstvu (1964., 1984., 2008. i 2012.)
  • Cesc Fabregas bio je čovjek odluke i na Euru 2008. izbacivši Italiju u četvrtfinalu istim rezultatom 4-2
  • Polufinale s Portugalom prva je španjolska utakmica bez golova nakon četvrtfinala s Italijom 2008.
  • Španjolskoj je ovo četvrta pobjeda u raspucavanjima na velikim natjecanjima, uz tri poraza
  • Tri od devet momčadi koje su promašile prvi penal u raspucavanju na velikim natjecanjima osvojile su naslov
  • Samo je Nizozemska više puta ispala u polufinalima Eura od Portugala (4 naspram 3 puta)

Polufinale Eura:

Portugal - Španjolska 0-0 (2-4 nakon penala)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 388
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener