Obavijesti

Sport

Komentari 229

Pismo huligana: Ljube, imam opasan dan, tuču s njih 600!

Pismo huligana: Ljube, imam opasan dan, tuču s njih 600!
4

Imam opasan, vrlo opasan dan i zato ti pišem jer tko zna kako će ovo završiti. Dobit ću možda malo batina, ali dat ću ih više, puno više. Organiziralo se nas 150, ali njih će biti i 600, piše u pismu

VIDEO

Kod najmlađeg hrvatskog državljana, 18-godišnjeg huligana koji je sudjelovao u tučnjavi na Partizanovoj tribini, pronašli su pismo, piše Blic i dodaje kako je I.R.M. pisao djevojci iz sobe luksuznog hotela u Beogradu.

- Imam opasan, vrlo opasan dan i zato ti pišem jer tko zna kako će ovo završiti. Dobit ću možda malo batina, ali dat ću ih više, puno više. Organiziralo se nas 150, ali njih će biti i 600. Malo brinem, ali ne odustajem - piše u pismu koje nije poslano, ostalo je uz krevet i bit će uključeno u istragu o neredima na utakmici Partizana i Crvene zvezde.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:08

Petorica u zloglasnom zatvoru, jedan u bolnici

Policija i tužiteljstvo analizirali su sadržaj pisma iz kojeg bi se moglo zaključiti kako su hrvatski huligani organizirano došli u Beograd, a ne turistički, kao što je ranije rekla supruga jednog od ozlijeđenih navijača. Srbijanski mediji pišu kako su dvije grupe navijača Partizana unajmile plaćenike iz Hrvatske i Bugarske u ratu za prevlast na tribini, no to je samo jedna verzija, postoji još nekoliko njih i uključuju drogu, novac, upletenost menadžera nogometaša i provizije od transfera...

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

video vijesti 01:09

Petorici huligana iz Hrvatske koji su sudjelovali u neredima određen je pritvor u Okružnom zatvoru u Beogradu od 30 dana, dok je jedan od izgrednika i dalje u bolnici zbog teških ozljeda glave. Na saslušanju su se svi branili šutnjom, a stavlja im se na teret nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi. 

'Nismo znali da ćemo za samo 100 eura dobiti takve batine'
'Nismo znali da ćemo za samo 100 eura dobiti takve batine'

Iako neki mediji u Srbiji prenose da su za svoje sudjelovanje u neredima na stadionu Partizana dobili po 10.000 eura iz naših izvora doznajemo da to nije istina.

Policajci su, tvrdi naš izvor, nakon uhićenja čuli jednog od njih kako govori da da nije znao da će dobiti ovakve batine za 100 eura. Jesu li bili plaćeni ili ne za sudjelovanje u neredima huliganima sada prijeti višegodišnja zatvorska kazna.

Na teret im se može staviti i kazneno djelo za 'nasilno ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu'. Za to je djelo predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina u osnovnom obliku, te do 12 godina u najtežem obliku za vođe grupe.

Odveli su ih u zloglasni zatvor; "Nismo znali što se sprema..."
Odveli su ih u zloglasni zatvor; "Nismo znali što se  sprema..."

Svi će biti u zloglasnom Okružnom zatvoru, popularno zvanom Centralni zatvor ili CZ. Riječ je o zatvoru u Beogradu poluotvorenog tipa otvorenom 1953., a u prosjeku se u njemu stalno nalazi oko 700 pritvorenih i 50 osuđenih.

Prema svjedočenjima onih koji su prošli kroz CZ boravak tamo nije nimalo lagodan.

- Kada dođeš u sobu, odmah vođi sobe daješ papire na uvid. To su papiri koje dobiješ pri ulazu u zatvor, a na kojima piše razlog zbog kojeg si tu. I tu je jako važno što si izjavio na policiji jer ako si priznao zločin, ne piše ti se dobro. Moraš držati jezik za zubima, ne smiješ vjerovati nikome i - moraš imati puno sreće - rekao je prošle godine za Telegraf bivši robijaš.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 229
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz