Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Pjevao sam i bio mister, a za naš je uspjeh važno bilo i zelje'

'Pjevao sam i bio mister, a za naš je uspjeh važno bilo i zelje'
2

Na Sportskim igrama mladih osvojili smo drugo mjesto i na zabavi sam pjevao pjesmu ‘Magla’ Josipe Lisac. Očarao sam žiri, priča Melnjak, koji se kao dijete borio za život

VIDEO

Dario Melnjak (26) na mala je vrata ušao u hrvatsku reprezentaciju na uvijek deficitarnoj poziciji lijevog beka, a tamo nije došao ‘preko veze’. Iako među ‘vatrenima’ ima jednu takvu.

- Ne znam je li izbornik Zlatko Dalić znao da smo Marko i ja bratići, no sigurno je sad doznao. Možda je nešto u tom zelju. Ono što krasi ljude iz zeljarskoga kraja je prije svega veliko zajedništvo - naglasio nam je novopečeni reprezentativac.

Kao i njegov bratić Marko Rog (23) prve je nogometne korake napravio na igralištu u Nedeljancu u sklopu Škole nogometa Fotex Nedeljanec. Obojica su zajedno s Petrom Rog, Markovim bratom, po cijele dane visjeli na igralištu, a vrlo često su
se odvojeno vraćali kućama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Rijetko bismo se zajedno vratili kući. Netko bi izgubio, pa se razljutio i otišao kući – rekao je kroz smijeh Marko, igrač Napolija koji je polusezonu proveo u Sevilli.

- Uh, to bi se događalo često. Svatko je želio pobijediti, bio to Playstation ili neki sport. Često se onaj koji gubi ljutio, no za deset minuta sve bismo izgladili - dodao je Dario koji igra sezonu života.

Na polusezoni je za siću otišao iz Domžala u turski Rizespor, gdje je oduševio. Zabio je dva gola Fenerbahčeu.

Melnjak se kao dijete borio za život. Spasila ga je teška operacija.

- Kao beba sam imao zapetljaj crijeva. Tada je to bila prva takva operacija u Varaždinu, a meni jedina prilika da se izvučem. Hvala Bogu, sve je dobro prošlo - naglasio je branič koji ima mnogobrojnu obitelj, a sve je kod Melnjakovih u znaku sporta.

Stričevi Antun i Zvonko su u rukometu, a Darijevi bratići Alen i Nenad, također su bili rukometaši.

GNK Dinamo - HNK Rijeka

- Tatina strana je sto posto rukometna. Mamina je pak nogometna. Mene su stričevi zafrkavali jer imam plavu kosu i igram nogomet - smije se Dario koji je kao dječarac izabran za mistera na Sportskim igrama mladih u Splitu.

- To su bili nogometni počeci i naša nogometna ekipa osvojila je drugo mjesto. Navečer smo imali druženje i žiri sam očarao pjesmom ‘Magla’ Josipe Lisac - zeza se Dario koji je u karijeri, osim za Nedeljanec, igrao i za Varteks, Zelinu, Slaven Belupo, belgijski Lokeren, azerbajdžanski Neftči, Domžale, dok je sada u turskom prvoligašu Caykur Rizesporu.

Nogometni procvat doživio je u Zelini, s kojom je igrao 2. HNL, no prije ozbiljnijeg nogometnog puta, završio je prvu godinu Učiteljskog fakulteta u Čakovcu.

- Bratići su mi bili odlikaši i uz sport uvijek sam se trudio u školi. Ipak, potajno sam se nadao da će nogomet doći u prvi plan. Tako je na kraju i bilo pa sam „zamrznuo“ fakultet, ali vidim se u obrazovanju - naglasio je Melnjak, iza kojeg je odlična sezona u Rizesporu. Zabio je četiri gola i bio je standardan igrač u momčadi koju vodi Okan Buruk, a pomoćnik mu je Stjepan Tomas.

- Meni i klubu sezona je bila vrlo uspješna. Kad sam stigao, bili smo posljednji, a na kraju smo završili u zlatnoj sredini osiguravši ostanak šest kola prije kraja. Navijači su fanatični, a ja sam uzeo broj 53 koji je broj grada i kluba. Trebam puno dresova, ali to su slatke brige - dodao je Melnjak.

- Dario je imao dobru polusezonu i zaslužio je poziv - rekao je Rog.

- Vjera u Boga, podrška obitelji i prijatelja, te vjera u sebe je ono što me pokreće. Velika podrška je i moja djevojka. Ona je Grkinja i obožava moj zeljarski kraj. Također, meni je najvažnije da razumijem svakoga, iako smo različiti – dodao je Dario.

No tko je trenutačno bolji nogometaš, Marko ili Dario?

- Hahaha. Nismo ista pozicija. Neka drugi procjenuju - rekao je Rog, no Melnjak daje prednost Marku:

- Ma reći ćemo Marko, iako ne igramo slične pozicije. No vidjet ćemo još - zaključio je Melnjak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...