Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plavi u šopingu: Nećete dobiti premije dok ne platite dresove

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL 2

U srijedu smo ispred Fan shopa vidjeli Leškovića, Theophilea, Ademija... Dinamovi igrači prvo moraju vratiti zadužene dresove, a tek će onda dobiti premije za europske nastupe...

Srijeda ujutro, gužva pred Dinamovim Fan shopom. A ispred njega parkirani samo skupi automobili. Iskreno, nije nam bilo jasno što se događa, a onda smo vidjeli kako su gužvu u Fan shopu napravili - igrači Dinama...

Sve zbog premija, a dinamovci i premije, to su uvijek zanimljive priče. Da, nogometaši Dinama još nisu dobili europske premije, novac koji su apsolutno zaslužili zbog sjajnih predstava na europskoj sceni tijekom cijele sezone.

Hrvatski prvak neočekivano je stigao do osmine finala Europske lige, gdje ga je, u dvije utakmice, zaustavila Benfica. Dinamo je tako samo od Uefinih nagrada zaradio 14 milijuna eura, a povijesnu sezonu u Maksimiru su još bogatije naplatili. Oko milijun eura na klupski je račun stiglo samo od prodanih ulaznica na rasprodanim domaćim utakmicama protiv Viktorije Plzena i Benfice, a svim igračima je i porasla tržišna vrijednost, što će Dinamu donijeti još veći novac. Uostalom, ovo je najuspješnija sezona “modrih” u posljednjih 49 godina, no premija za igrače i dalje nema. O čemu je tu zapravo riječ?

Priča je jednostavna. Za igrače Dinama više nema besplatnih dresova nego svaki koji tijekom sezone podijele ili daruju moraju sami platiti. Takva politika nedavno je stigla u odaje “modrih”, slična se provodi i u mnogim europskim klubovima. I ona se mora poštovati. A čini se kako su igrači ove sezone malo zaigrali, svoje dresove dijelili “šakom i kapom”, neki i nisu previše marili za ta dogovorena pravila. U Maksimiru su tako igračima izbrojili koliko dresova nedostaje po svakom igraču pa su izračunali koliko je koji nogometaš dužan klubu. I onda je u svlačionicu stigla informacija kako će premije stići tek kad oni plate zadužene dresove. Samim nogometašima takva priča i nije najbolje sjela, ali su sami odlučili što prije “riješiti svoja dugovanja” kako bi što prije dobili zaslužene premije.

Ispred klupskog Fan shopa bilo je puno igrača, tamo smo uočili Leškovića, Theophilea, među posljednjima se tamo pojavio i kapetan Ademi, većina ih je kući odlazila s punim vrećicama. Dinamovi su prvotimci sasvim opustošili klupski Fan shop, pokupovali “zadužene” dresove, pa tako riješili dugove prema klubu. No takva praksa provodi se i u ostalim prvoligaškim klubovima.

Primjerice, igrači Hajduka za svaki darovani dres moraju u klupski dućan kupiti novi, te platiti tiskanje broja i prezimena. Isti scenarij je i u Rijeci. Igrači dobiju određeni broj dresova koje smiju podijeliti, no sve iznad moraju pravdati u klupskom dućanu.

Cijene su oko 100 eura.

Komentari (21)
  • Čist račun-duga ljubav!

    30. 3. 2019,   09:51
  • Kud ovoj tugi s juga nabijaju ovu tlaku

    30. 3. 2019,   09:01
  • Glupost.. Od uvijek su trebali placati dres ako ga poklone osim ako im se nije reklo da bacaju dresove tipa na proslavama prvaka i sl.. Pitanje je kolko njih je na kraju i platilo sve kaj je dalo pa su ih sad valjda ovi iz uprave malo sjebali s ovim.. mislim mos mislit sjebali dali cca5000kn a dobili vrecicu eura..

    31. 3. 2019,   13:29