Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plivaču Marku Strahiji operirali tumor na testisu

None Foto: Marko Lukunić

Strahiju su operirali u srijedu poslijepodne, a nakon operacije se osjeća dobro. Žalimo samo da se što prije oporavi, rekao je Tomislav Karlo

Operacija je izvedena u srijedu poslijepodne u bolnici Sestara Milosrdnica u Vinogradskoj ulici u Zagrebu. Kirurški zahvat prošao je bez komplikacija i hrvatski plivač se nakon operacije osjeća dobro.
- Sve što želimo je da Marko što prije ozdravi i da se uspješno vrati plivanju - rekao je tajnik Hrvatskog plivačkog saveza Tomislav Karlo.
Tumor su liječnici otkrili nakon što je u Strahijinu organizmu pronađen hormon HCG. Kako se radi o hormonu koji nije dozvoljen u tijelu plivača, Marka je Fina suspendirala i nije nastupio na Europskom prvenstvu u Debrecenu. Isti hormon u njegovom je organizmu pronađen i 2003. godine, zbog čega je Strahija suspendiran na dvije godine. I u tom slučaju, jednako kao i u ovom posljenjem, uporno je ponavljao kako je nevin i kako nikakva nedozvoljena sredstva nije uzimao.
Nedavno je isplivao A normu za Olimpijske igre...

Komentari (6)
  • :((

    19. 12. 2007,   18:55
  • Žalosno da ga sportski liječnici nisu poslali na detaljne preglede još 2003 godine, kao da mu ni oni nisu vjerovali . Marko, drži se i vodi računa o sebi kad neće tvoji doktori koji su plaćeni za to!

    19. 12. 2007,   19:59
  • ajme,jadnicak!

    19. 12. 2007,   20:39